• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Özal’dan Erdoğan’a ülkemizin yol haritası (2)

21 Nisan 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Dünkü yazıda da söylediğim gibi rahmetli Özal üzerine paylaşımlarda bulunacaktım ama Özal’ı anlayanların, Erdoğan’ı da anlamaları gerektiği düşüncesi üzerine yoğunlaşınca, “sözün nasibi böyle demek ki” diye yol verdim.

Özal, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde özellikle kartel medyası ve Türkiye üzerine karanlık hesapları olan Batılılar tarafından çok eleştirildi ve iktidardan yahut Çankaya’dan indirme senaryolarına hiç ara verilmedi.

Rahmetlinin kadere ve nasibe imanı mükemmeldi. Bu yüzden hiç taviz vermeden inandığı yolda yürüdü.

Cenaze merasimini filme alanlardan biri de şahsımdı. Gördüklerim bu hakikatin şahitliğini yapmaktaydı. Saatlerce bulunduğum noktadan hareket edememiştim. Geçelim.

Yüreğimi acıtan bir hususu da söylemeliyim.

Rahmetliyi kartel medyasının ve çıkarcı çevrelerin dışında eleştiren bir kesim vardı ki, Özal’ın ailesinin dini değerlere zayıflığıyla uğraşıyorlardı.

Özal’ın ülkemizi ve milletimizi birinci lige çıkarttığını, dindar bir başbakan ve cumhurbaşkanı olduğunu açıkça deklare ettiğini görmüyorlardı.

Bu hal rahmetlinin çok zoruna gitmişti. Bir gün kardeşi rahmetli Yusuf Özal’dan (partinin adını yazmak istemiyorum) ilgili partinin yetkililerine şöyle bir mesaj göndermişti.

“Yusuf git şunlara söyle. Benim karımla kızımla uğraşmasınlar, memlekete millete dine bir zarar veriyor muyum ona baksınlar. Kınamasınlar başlarına gelir”.

“Peki, Özal’ın dediği oldu mu”? Soruya soruyla cevap vereyim: “Bir şeyi kınayıp da başına gelmeyen var mıdır”? Geçelim.

Özal’ı anlatan isimlerden birisi de rahmetli Korkut Özal’dır. Ağabeyi Turgut Bey için şunları söyler.

“Ağabeyim Turgut Özal’ın dünyaya açılmış bir münevver sıfatıyla teşhis ve tedavide gerçekçi ve hakikaten cesur hamlesi ile Türkiye, bugünkü dünyaya açılan müterakki ve hamleci bir yola girmiştir.

O derece ki arkasından gelecek idareciler de aynı istikamette yürümeye artık mecburdur. Zira merhumun cenaze merasiminde kısır ve yıkıcı politik hücumların toz dumanı ortadan kalkınca, kendisine bütün çevrelerden gelen büyük övgü ve emsalsiz alaka, onun fikirlerinin ve icraatının, milletçe ne büyük bir tasvibe mazhar olduğunun canlı ve açık bir göstergesidir”.

Rabbim cümlesine rahmet etsin!

Korkut Bey, Ak Parti’yi kurarken R. Tayyip Erdoğan’a da benzeri şekilde düşündüklerini aktarmış ve Özal’dan sonra Türkiye’nin en büyük şansının Erdoğan’ın kendisinin olduğunu söyleyerek yolunun açık olmasını ifade etmiştir.

Ezcümle:

Anavatan Partisi’nin dönemini ve olup bitenleri sıkı takip eden birisi olarak şu kadarını söylemeliyim:

Özal’a rağmen partiyi ayakta tutacağını zannedenler, Özal’ın döşediği raydan çıktıktan sonra bir daha iflah olmamış ve siyaset çöplüğüne gönderilmişlerdir.

Ak Parti üzerine parti içi ve dışı hesabı olanlar bilmeliler ki, Erdoğan milletimizin büyük ekseriyetinden vizelidir. Akıllı bir siyasetçi bunu görecek kadar zekâya sahip olmalıdır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Saadetli

Özal baba bush'un çok samimi sırdaşıydı dostuydu. Beraber bush'un çiftliğinde viski yudumladıklarını tv'de izlemiştim. 

Sen bayağı

Sen bayağı zekisin  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23