• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Milli İradenin Önündeki Takozlar

08 Aralık 2020
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Ülkemizin büyüme ve gelişme devreleri bellidir.

Devlet ve millet olarak ne zaman CHP zihniyetlilerin siyasi, ekonomik ve kültürel esaretlerinden kurtulduysak, hep gelişmeye ve büyümeye başlamışızdır.

Siyasi tarihimizi araştıran, inceleyen ve okuyan, devletimize-milletimize aidiyet hisseden normal her insan bu hakikati görebilir ve idrak edebilir.

Ne vakit gelişmenin ve büyümenin önüne geçilmişse, malum zihniyetin ürünleri olan darbeler, ihtilaller ve sol koalisyonların beslediği terör ile Batı’ya teslimiyetçi vesayetçilerin milli iktidarları baskısı altında tuttukları yıllardır.

Türkiye’nin büyüme ve gelişme dönemlerinin başında elbette rahmetli Menderes, Erbakan, Özal ve R. Tayyip Erdoğan gelir.

Dört liderin de icraatlarını bilenler bilir, bilmeyenlerde, “Bu insanlar neler yapmışlar ve önlerine kimler takoz olmuş” diye lütfen araştırsınlar.

Amentüsü sağlam insaf ve vicdan sahipleri, milli iradenin önündeki takozları rahatça görebilir.

Aklıselim kimseler bilir ki, ülkemiz son 18 yılda tarihinde olmadığı kadar büyümekte ve gelişmektedir. Nereden nereye geldiğimiz açık şekilde meydandadır.

Özellikle savunma sanayiinde geldiğimiz nokta, bütün dünyayı kıskandırmakta, içteki ve dıştaki takoz zihniyetlilerin kâbusu olmaktadır.

Geçtiğimiz hafta yine önemli bir gelişme yaşanmıştır.

Biliyorsunuz, TEI’nin (TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş) Hafif Genel Maksat Helikopteri Gökbey için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde geliştirdiği, Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru, TS1400 canlı yayında çalıştırılarak test edilmiştir.

TEI’de üretilen ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400’ün teslimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferansla katıldığı törenle yapılmıştır.

İşte bu test ve teslim töreni, takoz kesimin feleğini şaşırttı ve dünyadaki hiçbir siyasi kesimin aklına gelmeyen ve gelme imkânı da olmayan garabetlikler sergilediler.

Bu arada bilenler bilir, bilmeyenler için hatırlatalım.

Türkiye’nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş rahmetli Erbakan zamanında kurulmuş ve maalesef içten ve dıştan ortak ihanetler sebebiyle, istenilen seviyede gelişme gösterememiştir.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, MSP teşkilatlarındaki görevlerinden itibaren TUSAŞ’ın kuruluşunu takip etmiştir.

Kırk yıl sonra kendisi iş başına gelir gelmez, kuruluşun yeniden faaliyete geçmesini sağlamış ve işte ürünleri ve üretimleri ortadadır.

Kısaca şu bilgileri de aktaralım.

1660 beygire kadar güç üretme kapasitesine sahip TEİ-TS1400 motorunun üretiminde de imalat ve malzeme teknolojileri alanlarında TEI pek çok ilke imza atmış.

TS1400’ün tüm testleri de milli imkânlarla gerçekleştirilmiş. Üstün yetenekli milli üretim turboşaft motor, ilk olarak yine yerli üretim olan Gökbey helikopterlerine entegre edilecekmiş.

Önümüzdeki süreçte, motorun farklı türevlerinin geliştirilme çalışmaları devam etmekteymiş. Bu motorlar, Hürkuş ve Atak helikopterlerinde de kullanılabilecekmiş.

Azizler! Laf bu kadar uzamayacaktı, niyetim takozların kalkınmamızı nasıl engellediklerine dair iki örnek sunmaktı. Yarına kaldı. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

enes

Allah ümmetin yardımcısı olsun. Amin.

Mahir Üzgün

Milli iradenin önündeki, en büyük takızkardan biri de onun bunun şunun oğlu kızı gelini akrabası torunu diye iş adaketsizce işbaşına, getirilen liyakat siz beceriksiz kendi istikbalinden menfaatine başka amac gütmeyen kamu kaynaklarını kendi çıkarı uğruna harvurup savuran zalim y ndtilerdir. Makam araba yönetim kurulu üyeliği bulma lojman yakınlarına iş bulma çıkar sağlama dışında hiçbir ülke ve millet çıkarına iş yapmayan hainlerin iş başına getirilmesi onlar yukarkarda saltanat sürerken aşagı da halkın karşısına şımarık beceriksiz liyakat siz cahil kimseleri koyup halka zulüm etmeleridir. Bu tür insanlar gücünü kendinden değil hep Bi başkasından alan ilk zorlukla karşılaşıldığında gemiyi ihanetle terk edenkerdir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23