--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Kongre ve R. Tayyip Erdoğan

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
8

Cumhurbaşkanımız Erdoğan Maşallah heyecanından hiçbir şey kaybetmemiş. Kongreyi izlerken şöyle gerilere gittim. O günleri hatırlamazsak, bugünleri anlayamayız.

Çok eskilere de gidebilirim ama 27 yıl öncesiyle iktifa edelim:

27 Mart 1994 yerel seçiminde il ve ilçeler bazında çalışmalarında bulunduğum 27 yıl öncesindeki R. Tayyip Erdoğan’ın davaya sadakat ve samimiyetinde hiçbir değişiklik yok.

Samimice şunu söyleyeyim ki, o günkü inancını, dipdiri ve canlı şekilde taşıyor.

O gün de bugün de “Hak ve Emanet” düşüncesiyle hareket etmekte. 19. yılına giren iktidarının sebebi de budur.

O gün de bugün de göğsünde taşıdığı “Emanet” ve “İmtihandayız” samimiyeti halen sürmekte. Konuşmasına Fatiha Suresiyle başlaması teslimiyetin nereye olduğunu göstermiştir.

Dünya hayatı zıtlarla yaratılmıştır. Bu sebeple her yerde iyiler de kötüler de olacak, hayırlı iş yapanlar da, şer işlere bulaşanlar da olacaktır.

Bu hakikati bilen iman sahipleri, bu tezatlar karşısında Hakkın hatırını ala bilip hareket etmekle yükümlüdürler.

Bugünlere bu inançla yüründüğü için 80 yıldır pansumanla idare edilen ülkemiz, 19 yıldır sağlığına kavuşarak yoluna devam etmektedir.

………………..

Mevlana, insanın iç dünyasını bir ormana benzetir ve orada şer ile hayrın her çeşidinin bulunduğunu söyleyerek, iman edenlerin şerlilere karşı uyanık olmasını ister.

Doksan dört ruhuyla hareket edenler ve R. Tayyip Erdoğan, büyük bir davanın yükünü omuzladıklarını ve karşılarına nelerin çıkacağını bilmektedirler.

Bugün olduğu gibi aynı şer güçlerin o günkü üretimleri de iş başındaydılar. Fitnelerini-iftiralarını-hainliklerini dolu gibi yağdırmaktaydılar.

Yine günümüzde olduğu gibi düşmanlıkları hep aynıydı. R. Tayyip Erdoğan nezdinde esas düşmanlıkları İslam’a karşı duruşlarıydı.

Bir bilgemizin ifade ettiği gibi:

“Nefislerinde iblisin kibri, Kâbil’in hasedi, Ad kavminin azgınlığı, Semud kavminin tuğyanı, Nemrud’un cür’eti, Firavun’un haddini aşarak Tanrılık iddiası, Hâmân’ın taşkınlık ve alçaklığı, Karun’un zulüm ve fesadı, Bel’am’ın hevası, Ashab-ı Sebt’in hilekârlığı, Velid bin Muğîre’nin inadı ve Ebu Cehil’in cehaleti o gün de bugün de kol gezmektedir.

………………

Doksan dört ruhunun, -geçmişi 14 asır öncesine dayanır- erleri ve liderleri bilir ki; esas gaye, bu dünya imtihanını kazanmaktır. Bundan öte bir beklentileri yoktur.

Bu gerçekten hareketle diyebiliriz ki, bir topluma kurbağa karakterli kimseler hâkim olursa, ortalık çamur deryasına döner.

Ruhlarını şirkle kirletmiş kimseler hâkim olursa, bütün bir millet zillete düşer, iyilere ve iyiliklere düşmanlık çoğalır.

Hesap gününe iman edenler hâkim olursa, bir tarafta şerlilerin şerleriyle mücadele ederken, diğer taraftan memleketin ve milletin refahı için çalışırlar.

………………

Ezcümle:

Şurası kesinlikle unutulmamalı ve sürekli hatırlanmalıdır ki, içteki ve dıştaki şer cephesinin, Müslüman halkımızın enkazına bile tahammülleri yoktur.

 

Yorumlar

(8)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bir ikaz

25 Mart 2021 23:54

Ak Parti'nin en büyük zaafı Z kuşağı denilen internetle yatıp internetle kalkan yeni kuşağa hitap edememesi.Bu gençler eskiden bir haber,herşeyi dün de bugün gibiydi zannediyor ve bu gençleri etkilemek için sosyal medyada en adisinden algı operasyonları yapılıyor.Malesef bu algı operasyonlarına da gençler inanıyor.Tiktok gibi apuklukların yapılıp trent olduğu ortamlara muhafazakar kesim fazla rağbet etmediği için buraları laik,Kemalist,seküler kesim ele geçirmiş vaziyette ve burdan yaptıkları algılarla özellikle Erdoğan'a karşı bir çephe oluşturuyorlar.Bu gençlerin yakın tarihi gerçekleri bilmemesi belki hata ise onlara bunu öğretmeyen eneveyinlerin ve siyasetçilerinki de hata.Ak Parti gençlik kolları bu konuda çok pasif.Halbuki YouTube,tiktok gibi sosyal medyadan ayrılmayan gençlere buralar daha aktif kullanılarak muhalefetin ülkeyi yönetirken nasıl basiretsiz olduğu,onların hem eski belediye hem şimdiki belediye başkanlarının capsızlığı,yolsuzluğu,CHP'deki taciz, tecavüzler anlatılabilir.Daha yeni orataya çıkan CHP'li bir gazeteciye kaç tane belediyenin para aktardığı sosyal medyada anlatılarak-tabi gençlere hitap edecek şekilde- bunların gerçek yüzleri gösterilebilinir.Ak Parti gençlik teşkilatlarına el atmalı,oraya heyecanı dorukta,idealist,neyin ne olduğunu iyi bilen gençler getirilmeli.

Minyeli Abdullah

25 Mart 2021 21:35

Hangi dava? 

Pandemi var Pandemi

25 Mart 2021 20:47

DEĞİNMEYE KORKUYORSUNUZ DEĞİL Mİ?

Hakan

25 Mart 2021 20:26

Sayın yazar kongrede bu yanlışları düzeltecek kimleri gördünüz? Manifesto bekliyorduk ama yine bir değişiklik olmadı. Siz de heyecan derdindesiniz.  

Eko

25 Mart 2021 19:28

Yasaklara rağmen Nedense oradaki toplanan kalabalığa hiç deginmemişsin hayırdır? Bu durumda CHP liler olsaydı demediğini bırakmazdın öyle değilmi?

Bir

25 Mart 2021 18:39

 pandemi, AKILLARINA geldi, her. türlü önlem, alınıyor, ak parti kongresinde İBBnin otobüslerinde,hayvan istifler gibi istifliyor insanları sefer sayısını azalttı cogaltacagi yerde otobüslere dezenfektan koymadı otobüsleri çürümeye terk etti garajlarda dronlarla çekilmiş fotoğrafları mevcut, ahmaklar.bitisik , iğrenç, şekilde gidiyorlar duraklar hınca hınç dolu ondan haberleri Yok

Oradan öylemi görünüyor.

25 Mart 2021 13:15

Pandemi var.100 bin kişiyi topla.Senin iktidarın sağlam olsun da kim ölürse ölsün de.Bunlara birkaç kelime deme 

Ali

25 Mart 2021 10:59

Hersey iyi güzel okalabaligi nasıl aciklayacaksin bu pandemi şartlarında halka akıl veriyorsun ama kendin uygulamiyorsun inanin bu konuda çok büyük tepki var her kesimden

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle