• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kalbimin Kanat Sesleri

07 Mayıs 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Gökyüzünden geldi kuşlar girdi bir bir kalbime

Yeryüzünün renklerinden verdi bir bir kalbime

Sonra

Uçup gittiler gökyüzüne ansızın.

Kanadı Kırık

Bir güvercin yavrusu kaldı.

Kanat vuruşlarıyla çarptı kalbim.

Sabah akşam hüzün ülkesinde

Ah! Bir gün

Güvercin yavrusu da uçup gitti.

Gökyüzüne ansızın.

Bu şiirin sahibi, kadim dostlarımdan adaşım, Hüseyin Emin Öztürk’e ait. Kırk yıllık bir dost. İlk tanıdığım günden vefatına kadar, inancındaki samimiyetini kadim bir şekilde sürdürdü. Şiirinde söylediği gibi bir güvercin yavrusu gibi önceki gün gece 24 sularında Rahmet-i Rahman’a kavuştu.

Hastaneye yatmadan önce de sonrasında da görüşüp, helalleşmiştik. Helalleşmek dile kolay gibi gelse de yüreğe ve kalbe çok ağır geliyor.

Vefatından 15 dakika önce doktor oğlu Mehmet Akif’e sormuştum. Beş dakika sonra Akif’ten “Rahmet-i Rahman’a kavuştu” haberi geldi.

Böyle anlarda insanın sırtındaki dünya birden iniyor ve insan adeta bir boşluğa düşüyor ve dünya birden anlamını yitiriyor.

Kırk yıl nice hatıraları paylaştığınız insanlar bir bakıyorsunuz, bir daha gelmemek üzere ruhları bir güvercin hassasiyetiyle uçup gidiveriyor. Hakikaten öyle bir yüreği vardı ki, tam da şiirinde olduğu gibi güvercin hassasiyetine sahip bir yürekti.

İlk kitaplarından birisi 1980’li yıllarda yazdığı “Kınalı Kuzu” hikâyesiyle “Çiğdem Çiçekleri” hikâye kitabıydı. Her iki hikâye de çocukluk yıllarındaki dağarcığında kalan ve özlemini çektiği yıllara aitti.

Bütün azmi ve rüyası, bu ülkenin çocuklarının dini-milli değerlerle yetişmesi üzerineydi ve hayatını bu minval üzere şekillendirmişti. Bu ülkeye ve insanına katkı sağlamayı inancının şartı olarak görürdü. 

Hastaneye pankreas kanseri sebebiyle yatmış ve çok ağır bir ameliyat geçirmişti. Bu sırada Covid mikrobu da bulaşmıştı. Vefat sebebine Covid yazmak haksızlık olur.

Tanımayanlar için merhum Hüseyin Emin Öztürk hakkında kısa bir bilgi verelim:

1956 yılında Kayseri’nin İncesu ilçesinin Hamurcu köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okuduktan sonra Kayseri İmam Hatip Lisesini bitirdi ve akabinde Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bölümünde, “Batı Çocuk Klasiklerinde Temel Değerler” adlı tezi ile Yüksek Lisansını, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji bölümünde, “Çocuğun Sosyalleşmesine Televizyonun Etkileri” adlı teziyle doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde başladı ve sırasıyla; Seha Neşriyat’ta, özel radyoların açılmasıyla (1993) Akra FM ve Ak TV’de genel müdürlük yaptı.

Ak Parti listesinden İstanbul İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı yaptı. Eğitime olan özlemini gerçekleştirmek üzere Gökyüzü Eğitim Kurumlarının kurucusu olarak eğitim hayatına devam ediyordu.

Rabbim rahmetiyle kuşatsın. Ruhu için el-Fatiha. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet dede

Mevlam rahmet eylesin İnşâAllah. Kocatepe camiindeki kitap fuarında, bizim Hüseyni ararken, bana şöyle demişti: "O benim adaşım, benimle görüşsen olmazmı?"
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23