• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Boğaziçi eyleminde Amerikancılar

12 Ocak 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasıyla ilgili protestoların bir terör eylemi olduğu ilk dakikalarda anlaşılmıştı.

Üniversitedeki Amerikancı yahut terör sempatizanı öğretim üyeleri ve CHP’lilerle, öğrenci olmayan yevmiyeli protestocular; devletimize ve milletimize karşı eylem yaptılar.

Bunların kimlik ve kişilikleriyle ilgili olarak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, kitabın ortasından gerekli tarifleri ve benzetmeleri yaptığı için tekrara gerek yoktur.

Boğaziçi Üniversitesi kuruluş tarihinden bu yana daha doğrusu Cumhurbaşkanımız Erdoğan iş başına geçinceye kadar burasını Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri değil, Amerika’dan verilen direktiflerle, içerideki Amerikancılar yönetiyordu. Hem de hükümetleri memurları yerine koyarak hükmediyorlardı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan kaptanlığa geçince durum değişti ve “Kiminbağından kimin üzümünü yiyorsunuz” diye üniversitenin üzerindeki Amerikan etkisine müdahale etti.

Üniversiteyle ilgili en çok söylenenlerden birisi “özgürlük” kavramıdır. Doğru! Yalnız doğruda hayati bir yanlışlık var. Özgürlük kavramının içerisini sadece Protestanlık ile ülkemize-milletimize karşı ihanet yüklü ideolojiler doldurmaktadır.

Tabii diğer ideoloji ve inançlara da kısıtlı şekilde fırsatlar veriliyor. Bu fırsatlardan yararlanan ve devletimizi ve milletimizi sahiplenerek hizmet aşkıyla yetişen yerli ve milli insanlarımız da olmadı değil.

Tabii bu hal, üniversite üzerindeki Amerikan emellerinin zayıfladığı anlamı taşımıyor. Hatta “Bakın böyle insanlar da mezun oluyor” diye örnek gösterip, misyonerliklerinin gereği ahlaksızlarını rahatlık sergileyebiliyorlar.

Sonuç itibariyle Boğaziçi’ndeki terör örgütlerinin yönlendirdiği protestoların gayesinin rektör ataması olmadığını bilmeyen kalmadı.

Mesela keşke yeni rektör, kendi üniversitesinden başlayarak, topraklarımızda kurulan yabancı okullar ile bu okulların kurucularının, bağışçılarının, destekçilerinin ve buralardan mezun olanların ne kadarının memleketimize hizmet ettiğini, ne kadarının ihanet ettiğini ortaya çıkaracak araştırma yaptırsa. Geçelim.

Dünyanın farklı toprakları üzerinde gözü olan Amerikalı ve Avrupalıların ilk yaptıkları işlerden birisi, o ülkelerde okullar açmak olmuştur.

Maalesef Osmanlı Devleti’nin içeriden ve dışarıdan zayıflatılmasıyla Amerika, Robert Koleji başta olmak üzere Anadolu’nun çeşitli yerlerinde kolejler açmıştır.

Bunlardan birisi de işte Boğaziçi Üniversitesinin temelini oluşturan Robert Koleji’dir. Yabancı okullarla ilgili anılarda şöyle anlatılır:

Amerikan kolejlerinin temel amacı, Müslüman öğrencileri “Protestanlaştırma” faaliyetlerinden ibarettir ve beyin göçü yaptırmaktır.

Okulların eğitim programlarında yer alan Hıristiyanlık öğretimiyle ilgili dersler, örtülü programlar çerçevesinde yürütülen dini uygulamalarla yoğun şekilde gerçekleştirilmiştir.

Bu bağlamda Türkiye’de faaliyet göstermiş olan Amerikan kolejlerinin en önemli niteliklerinden olan Hıristiyanlık eğitimi, tüm kolejlerde yoğun şekilde uygulanmış, bu yolla kültürel yapı dönüştürülmeye çalışılmıştır.

Ezcümle:

İşte eğitim adı altındaki dönüştürülen bu ürünler, şimdi protesto eylemlerinde görülmektedir. Arkalarındaki destekçileri de malum ürünlerin ekicileridir. 

Devleti Aliye’nin sonunu getiren Tanzimatçıların ihanetlerinin bedelini iki yüz yıldır kaç kuşak ödemektedir. Kim bilir daha ne kadar ödeyecek? 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şeref

"doğruda hayati bir yanlışlık var" Doğudaki yanlışlık !!!!!!!!!!!

Ömer

Eğitim örtüsü altında her türlü ihanet şebekeleri terör örgütlerini himaye etmektedirler . Elbette hepsi değil ama azınlıkta olsa sesleri çıkmakta ortalığı karıştırmaktadırlar. Osmanlı’yı yıkan demişsiniz evet Osmanlı’nın en büyük hatası yabancılara geniş imtiyaz vermesidir . Kapitülasyonlar zaten işin tuzu biberi olmuş. Şimdiye gelirsek Türkiye geçmişten ders almalı dikkatli olmalı böyle okulları yakın Takibe almalı . Teröristlerin üniversitede ne işi var . Sökülüp atılmalı ciddi mücadele etmeli okulla ilişlileti kesilmelidir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23