• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Anayasa üzerine çalışacaklara bir hatırat

17 Şubat 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Anayasa üzerine çalışacaklara bir hatırat derken, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı üzerine anayasa hazırlayacakları kastediyoruz.

Yoksa devleti ve milleti Haçlılara “köle ve yama” yapmak için gizli gizli hazırlık yapanları kastetmiyoruz.

Hatırat, geçen hafta sözün ettiğimiz Şeyhülmuharrirîn Ahmet Kabaklı hocanın “Temellerin Duruşması” adlı kitabının birinci cildinin 60-61. sayfasından.

“…. Aşağıda okuyacağınız şu önemli belge dahi ilk Cumhuriyet dönemi aydınlarından bir kısmının bize Milli Mücadeleyi kazandıran İslami öz’e karşı ne ölçüde husumet ve gaflet içinde olduklarını ispatlamaktadır.

13,14,15,16 Kasım 1970 tarihli Yeni İstanbul gazetesinde neşredilen hatıralarında Kazım Karabekir Paşa diyor ki:

‘18 Temmuz 1923’te, Ankara istasyonundaki binada Teşkilat-ı Esasiye’nin tadili müzakeresinde vaziyet tamamen aydınlandı.

Teşkilat-ı Esasiye’de yapılmasını muvafık gördükleri tadillerin ikinci günkü müzakeresiymiş… Bana haber verilmemişti… Bugün ben tesadüfen hazır bulundum.

M. Kemal Paşa’nın reisliğinde şu zatlar bu işle meşguldü:

Dâhiliye vekili Fethi Bey, İktisat Vekili Tevfik Rüştü Bey, Nafia Vekili Fevzi Bey, Matbuat Vekili Hasan Ağaoğlu Ahmet Bey, Mebuslardan Ziya Gökalp, İhsan Bey, Sivas Mebusu Rasim Bey vardı.

Erzincan Mebusu Rafet Bey kâtiplik yapıyordu. Başvekil Rauf ve Maarif Vekili Safa Beyler, esasen seçim komitesinde dahi bulunmamışlardı.

Ben geldiğim sırada Tevfik Rüştü Bey şöyle konuşuyordu.

‘Ben kanaatimi millet kürsüsünden de haykırırım… Kimseden korkmam… Teşkilat-ı Esasiye’mizde dinimiz apaçık yazılmalıdır’ diyordu.

Ben söz aldım ve sordum:

-Teşkilat-ı Esasiye’de dinimizin İslam olduğu yazılıdır Tevfik Rüştü Bey. Hangi kanaati haykıracaksın? Teşkilat-ı Esasiye’ye hangi dini yazdıracaksın? Hıristiyanlığı mı?

Mahmut Esat Bey söz aldı ve sertçe cevap verdi:

-Evet, Hıristiyanlığı… Çünkü İslamlık terakkiye manidir… Bu dinle yürünmez mahvoluruz… Ve bize kimse de ehemmiyet vermez… Dedi. Söz alarak dedim ki:

-İslamlığın terakkiye mani olduğu, Avrupalıların uydurmasıdır. Bu meseleyi istediğiniz kadar münakaşa edebiliriz. Fakat münakaşaya tahammülü olmayan bir mesele varsa, din değiştirme gayretidir. İslam kalırsak mahvolmayız, fakat din değiştirme oyunuyla bizi, kolay mahvedebilirler… Hıristiyan Bizans’ı İslam Türk yıkmış ve yerine geçmiştir.

Fethi Bey söz alarak, bana gayet sert, katı cevap verdi.

-Evet Karabekir… Türkler İslamlığı kabul ettiklerinden böyle kaldılar. Ve İslam kaldıkça da bu halde kalmaya mahkûmdurlar. Bunun için İslam kalmayacağız… Dedi.

Ben de aynı sertlikle şu cevabı verdim:

…. Biz zelzelenin hakiki sebebini araştırmayıp, onu gülünç bir sebebe bağlamak kadar, bu İslamlık terakkiye manidir fikrini garip bulurum. İddia ediyorum ki, Türk milleti ne Hıristiyan olur ne de dinsiz kalır. Hakikat budur”.

Ezcümle:

Evet, bu husustaki geniş bilgi kitaptadır, Anayasa hazırlayacaklara hatırlatırız.

İslam terakkiye manidir diyen zihinlere de işte bugünkü Türkiye deriz!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kalkınanlar bak:

Evet, geri kalmayı müslümanlığa yıkıp müsümanlıktan yakınarak hristiyan olmak isteyenler: bugün hristiyandan da beter kâfir oldunuz, kalkındınız mı peki? ...

Mutmaine

Her konuya yazan ÇİRKEFler ortada yok ! Konu İslam olunca sesleri kesiliyor.. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23