• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'dan İsrail'e Katar Uyarısı: "Netanyahu'nun Tehditlerini Kınıyoruz"

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Suudi Arabistan'dan İsrail'e Katar Uyarısı: "Netanyahu'nun Tehditlerini Kınıyoruz"

Suudi Arabistan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Katar'a yönelik tehdit içeren açıklamalarını sert bir dille kınadığını duyurdu. Riyad yönetimi, uluslararası toplumu İsrail'in yıkıcı politikalarına karşı "etkili önlemler" almaya davet ettiğini açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Katar'a yönelik tehditlerini kınayan yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Katar'ın kendi güvenliğini ve egemenliğini korumak adına alacağı her türlü kararda tam destek verileceği vurgulandı.

 

Uluslararası Hukuka Aykırılık Vurgusu

Suudi Arabistan, uluslararası topluma seslenerek İsrailli yetkililerin bu tür saldırgan açıklamalarına, uluslararası hukuku ve normları ihlal eden uygulamalarına son vermek için etkili önlemler alınması çağrısında bulundu. Riyad, İsrail'in bölgedeki politikalarının yıkıcı olduğunu belirtti.

 

Olayın Gelişimi

Gerginlik, İsrail ordusunun 9 Eylül'de Katar'ın başkenti Doha'da Hamas'ın müzakere heyetinin bulunduğu binaya hava saldırısı düzenlemesiyle başladı. Hamas, lider kadrosunun suikast girişiminden kurtulduğunu, ancak saldırıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye'nin oğlu, dört Hamas üyesi ve bir Katarlı polisin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Saldırının ardından Netanyahu, 10 Eylül'de yaptığı açıklamada, "Ya onları sınır dışı edersiniz ya da adalete teslim edersiniz. Çünkü yapmazsanız, biz yapacağız." sözleriyle Katar'a yönelik tehditlerini sürdürmüştü. 11 Eylül'de ise "Sığınacak yeriniz yok. Size ulaşamayacağımız hiçbir yer yok." diyerek Hamas liderlerini hedef alacaklarını yinelemişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ibrahim

Ey dünya ehli ahir zaman Müslüman beldelerin liderleri bırakın artık hizipleşmeyi kutuplaşmayı hasetliği bu kafa ile giderseniz teker teker ülkeleriniz işgal edilecek. O taptığınız mallarınız ellerinizden kayıp gidecek. Asgari müşterekte buluşarak bir islam ordusu kurma zamanı gelmiş te geçiyor. Nefsinizle değil varsa aklınızla hareket edin.

Mustafa

Bakalım Körfez ülkelerinden İsrail'e karşı en sert kınamayı hangi ülke yapacak. Heyecanla bekliyoruz!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23