• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
21
Yeniakit Publisher
Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

2024-04-07 12:00:27
Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) daha önce belirlediği baklavanın standardında değişikliğe giderek şeker oranını yüzde 35-45'ten yüzde 30-42'ye indirdi.

#1
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

TSE, 2015'te "Türk baklavası" standardını belirleyerek kabul etmişti.

#2
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Söz konusu standartla baklavanın hazırlanışı ve kullanılması gereken malzemeler kurallara bağlanmıştı.

#3
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Kendine has içerik ve üretim yöntemiyle Türk baklavasının tarifi TSE standardında şöyle yer alıyor:

#4
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

"Sert buğday unu veya özel amaçlı un, yumurta, tuz ve su karışımından elde edilen sert hamura, sert buğdaydan elde edilen buğday nişastası serpilerek, hamurun tekniğine uygun olarak açılması, içine veya arasına kaymak, tereyağı veya tereyağının eritilerek saf hale getirilmiş sade yağ, çeşnisine göre Antep fıstığı içi, ceviz içi veya bölgesine göre fındık içi veya badem içinin eklenmesinden sonra mevzuatlarda katılmasına izin verilen katkı maddelerinin bir veya birkaçının katılarak veya katılmadan çeşidine göre dilimlendikten sonra uygun sıcaklık ve sürede pişirilip, beyaz şekerin su ile kaynatılmasıyla (limon suyu veya limon tuzu eklenmiş) elde edilen şerbet ilave edilmiş mamul."

#5
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

TİP ÖZELLİKLERİ

#6
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Baklava şerbet ekleme oranına ve kaymak eklenip eklenmemesine göre, yaş baklava, kuru baklava olmak üzere iki tip olarak belirlendi.

#7
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Tip özelliklerinde ise yaş baklavada şeker oranı yüzde 30-42, kuru baklavada şeker oranı ise yüzde 25-30 olması gerekecek.

#8
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Kuru baklavada çeşni altında kaymak bulunmayacak.

#9
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

TSE'nin daha önce belirlediği baklava standardında yaş baklavadaki şeker oranı yüzde 35-45 olarak belirlenmişti.

#10
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

"GLİKOZ ŞEKER OLARAK KULLANILMAMALI"

#11
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Sıtkı Usta ailesinden Yusuf Altunbay, bayramın yaklaşmasıyla yoğunluklarının arttığını belirterek, son 1 hafta kala vardiyalarını 2-3'e çıkardıklarını söyledi.

#12
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Havaların ısınmasıyla soğuk baklavaya talebin olduğunu ifade eden Altunbay, şunları kaydetti:

#13
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

"Genel olarak klasik fıstıklı baklavamız ve kadayıfımız tercih ediliyor. Tatlı üretiminde malzeme kalitesi çok önemli.

#14
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Bunların içinde de yağ, şekerin kaliteli olması gerekiyor.

#15
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Merdiven altı üretim yapan yerlerden asla alınmamalı. Fıstık kalitesine çok dikkat edilmeli.

#16
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Glikoz, şeker olarak hiç kullanılmaması gerekiyor. Biz ürünlerimizde pancar şekeri kullanıyoruz. Bunlara kesinlikle dikkat edilmeli."

#17
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

#18
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

#19
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

#20
Foto - Standartta değişikliğe gidildi! Türk baklavasının şekeri düştü!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23