• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Plaka ve borç sorgulama nasıl yapılır

Yeniakit Publisher
2019-12-10 09:31:00 - 2019-12-10 09:31:34
Plaka ve borç sorgulama nasıl yapılır

Trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? Aracınıza ait trafik cezalarını plaka ve borç sorgulama yöntemiyle kolaylıkla öğrenme imkanına sahip olabilirsiniz. Araç ceza sorgulama yaparak şayet trafik cezası yenilmişse trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini bir çırpıda yapabilirsiniz. Trafik cezasını öğrenme ve ödeme işlemlerinizi araç plaka ceza sorgulama üzerinden de yapabilirsiniz. Peki Plaka ve borç sorgulama nasıl yapılır? Trafik cezası nasıl ödenir? İşte araç plaka ceza sorgulama üzerinden araca ait plaka ve borç sorgulama yöntemine ilişkin haberin detayları…

Plaka ve borç sorgulama nasıl yapılır? Trafik ceza sorgulama Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) üzerinden yapılır mı? Araç plakası ceza sorgulama Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) üzerinden öğrenilir mi? PTT’den plaka ve araç borç sorgulaması yapılır mı? İşte detaylar... E-devlet’te “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” kısmından araç plakası ceza sorgulama işlemlerinizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Sadece e-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sorgulama işlemlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz. Bu sorgulamanın sonucunda, sadece adınıza tescilli araç plakasına son 1 yıl içerisinde yazılan trafik cezalarını görebilirsiniz.

Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama için tıklayınız

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) trafik cezası sorgulama

Plakadan araç borç sorgulama. Trafik cezası internetten nasıl öğrenilir? GİB’de plakadan ceza sorgulama SMS yoluyla yapılıyor. Sorgulama yapan kullanıcıların telefonlarının mesaj bölümüne TPC PLAKANO TESCILTARIHI TCKNO(VKNO) yazıp 1189’a göndermeleri gerekiyor. Bu mesajın sonucunda gelen yanıt, “..cezadan toplam TPC borcunuz ….. TL’dir.” şeklinde oluyor. Ayrıca TPC AYRINTI yazarak 1189‘a SMS göndermeniz durumunda, trafik cezalarınızın son ödeme tarihlerini de öğrenebilirsiniz. Mesaj gönderme işlemlerinin ücretli olduğunu belirtmekte fayda var. Operatörler kısa mesaj tarifeleri üzerinden ücretlendirme yapıyorlar. GİB’in İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması ile ise internetten hızlıca araç ceza sorgulama ve ödeme işlemlerinizi halledebilirsiniz. Sadece T.C. kimlik numaranızı ve araç plakasını girerek sorgulama yapabilir, ödemenizi de internetten yatırabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) plaka ve borç sorgulama

Plakadan ceza sorgulama işlemi nasıl yapılır? Trafik cezanızı öğrenebileceğiniz diğer bir uygulama ise EGM’nin sorgulama ekranıdır. Hem plakanıza hem de sürücü belgenize yazılan cezaları EGM’den öğrenebilirsiniz. Sorgulama ekranında istenilen bilgiler aşağıdadır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PTT'den araç trafik cezası sorgulama

PTT, araç sahiplerine ePttAVM, HGS Kurumsal, HGS Web ve Mobil Uygulamaları üzerinden trafik cezalarını sorgulama ve ödeme hizmeti sunuyor. Plaka ve T.C. kimlik bilgilerinizi girerek trafik cezası sorgulama yapabilirsiniz.

Trafik cezası nasıl ödenir?

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte plakadan araç trafik cezası sorgulama işlemleri gibi trafik cezalarının ödeme işlemlerinde de oldukça kolaylıklar sağlanmış durumda. Artık trafik cezası borçlarınızı GİB yani Gelir İdaresi Başkanlığı’nın online sayfası üzerinden kredi kartı bilgilerinizi kullanarak ödeyebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın online sitesine giriş yaptıktan sonra, plaka (plakanızı bitişik bir şekilde yazmanız gerekmektdir.), TC Kimlik No ve tescil tarihi bilgilerinizi girerek ödeme işleminizi aşağıda listesi bulunan anlaşmalı kredi kartları ile ödeyebilirsiniz. Ancak ödeme işlemlerinin saat 22:00 – 02:00 arasında yapıldığını belirtmekte fayda var. Trafik cezası ödeme işlemlerinizi GİB üzerinden olduğu gibi bankanızın internet şubesi veya cep şubesi üzerinden de online olarak ödeyebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23