• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Operasyon bölgeleri piknik alanı oldu

Yeniakit Publisher
2013-04-29 21:19:00 - 2013-04-29 21:20:04
Operasyon bölgeleri piknik alanı oldu

Doğu ve Güneydoğu illerindeki operasyon bölgeleri şimdi piknik alanı oldu.

Başlatılan çözüm süreci, Güneydoğu ve Doğu bölgelerinde etkisini gösteriyor. Çözüme yönelik umutları artan bölge halkı, bahar havasının da gelmesiyle kendisini silah seslerinin sustuğu yayla ve dağ yamaçlarına atıyor. Aileleriyle piknik yapmanın keyfini çıkaran vatandaşlar, “Artık huzur, kardeşlik ve barış istiyoruz” diyorlar.
Geçmişte terörle mücadelede kapsamında çatışma ve operasyonlara tanık olan Iğdır Korhan Yaylası piknikçileri ve davul zurna eşliğinde halay çekenleri ağırlamaya başladı. Yaylada piknik yapan Yusuf Aktaş, “Artık terör yok. Güzel ülkemizde ayrımcılık yapılmadan kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız” dedi. Aktaş, bulundukları bölgenin önceleri terör olaylarıyla anıldığını, güvenlik güçlerinin operasyonları ve çatışmalardan dolayı 18 yıldır sivil halkın buralara çıkamadığını söyledi.
Çözüm süreci ile bölgede huzur ortamı oluştuğuna dikkati çeken Aktaş, “Barış ortamı bu güzel yerleri görmemizi sağladı. İnsanlar burada doğanın tadını çıkarmaya başladı. İçimiz rahat şekilde gelip, eğleniyoruz. Bu yayla bölgenin turizmini de olumlu etkileyecek. Buralarda festivaller düzenlenmeli” dedi.
Piknikçilerden Yemli Çakar da yıllar sonra yaylaya çıktıklarını, davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Bölgede artık huzurun hakim olduğunu belirten Çakar, “Yaylamız huzura ve rahata kavuştu. Artık insanlar ölmüyor. Bu durum hepimizi mutlu ediyor. Çözüm sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Bu süreci bozmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Umarım ülkemiz bir an önce terör belasından tamamıyla kurtulur ve huzura kavuşur” diye konuştu.
AMANOSLAR’DA PİKNİK ZAMANI
Zorkun, Olukbaşı, Ürün ve Cebel yaylalarında piknik yapan vatandaşlar, artık huzur istiyor. Güzel havayı değerlendirmek isteyen aileler, terör örgütüne yönelik operasyonlar nedeniyle gitmeye çekindikleri yaylalarda mangal keyfi yaşıyor. Aile bireyleri bölgenin doğal güzellikleri eşliğinde sohbet edip stres atarken, çocuklar da ip atlayıp top oynayarak pikniğin tadını çıkarıyor.
Bölgede ailesiyle piknik yapan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Elektrik Bölümü Öğretim Görevlisi Semih Önal, yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin sağladığı olumlu havayla dağlara çıkıp piknik yapmaya başladıklarını bildirdi. Mürüvvet Karip adlı vatandaş da terör olaylarının bitmesiyle insanların daha rahat pikniğe gitme ve yaylara çıkma imkanı bulacağını söyledi.
TUNCELİ’DE DOĞA GEZİLERİ SÜRÜYOR
Kentte, çözüm sürecinin getirdiği olumlu havayla başlayan ve ilginin giderek arttığı doğa gezileri kapsamında, önceki yıllarda terör örgütünün kış aylarında üs olarak kullandığı ve çatışmaların yaşandığı Ovacık ilçesine bağlı Haramidere Geçidi gezildi. Dersim Gezginler Gurubu tarafından organize edilen geziye, Tunceli ve çevre illerden yaklaşık 80 kişi katıldı. Yer yer 4-5 metreyi aşan kar üzerinde Haramidere Geçidi’ni gezen gruptakiler, sarı, kırmızı laleler ve menekşelerin kapladığı derin vadilerde, kar üzerinde kaydı. Halay çekerek eğlenen gruptakiler, doğal güzellikler içerisinde piknik yapmanın keyfini yaşadı.
Geziye katılan Nihal Makal, çözüm süreciyle gezilere ilginin artarak devam ettiğini belirterek, ‘’Dört mevsimi bir arada yaşadığımız bu dağlara, bu coğrafyaya sadece barış ve huzurun gelmesini istiyoruz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23