• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına af var mı?

Yeniakit Publisher
2020-03-18 14:50:00 - 2020-03-18 14:55:25
KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına af var mı?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları ertelendi mi? sorusunu binlerce KYK bursu alan gençler tarafından merak edilmekte. Milyonlarca vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısında alınacak kararlarını bekliyor. Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısında KYK borçların ertelenmesinin olup olmayacağı merak ediliyor.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları ertelendi mi? sorusunu binlerce KYK bursu alan gençler tarafından merak edilmekte. Milyonlarca vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısında alınacak kararlarını bekliyor. Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısında KYK borçların ertelenmesinin olup olmayacağı merak ediliyor.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildiği için otobüs, servis, kantin, kırtasiye gibi işletmelerde sıkıntı yaşandığını belirtti. Ülkeler arası seyahat engelinin artması nedeniyle esnafın da iş yapamaz hale geldiğini anlatan Dere, mart ayındaki vergi, SSK prim ödemeleri, e-haciz gibi işlemlerin temmuza kadar ertelenmesi gerektiğini söyledi. Vergi indirimlerine yönelik çağrılardan sonra KYK borcu bulunan gençler de KYK borçlarının silinip silinmeyeceğini ya da KYK borçlarının ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor.

KYK borçları silinecek mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK borcu olanlar “KYK borçları silinecek mi?” sorusunun cevabını araştırıyor. KYK borçlarına yönelik son açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa katıldı. Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi borçlarının silinme ihtimaliyle ilgili bir soruya; "Şu anda bu bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da atacağız." demişti.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23