• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Krem Karamel tarifi: Hafta sonu plan yapan için! İşte krem karamel nasıl yapılır, püf noktaları

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Krem Karamel tarifi: Hafta sonu plan yapan için! İşte krem karamel nasıl yapılır, püf noktaları

Hafta sonu plan yapanlar için krem karamel tatlısı sunumuyla göz kamaştıracak, lezzetiyle dillere destan olacak bir tatlı tarifi. Karamel püf noktaları neler? Krem Karamel nasıl yapılır?

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri üyeliğini üstlendiği MasterChef’te bu akşam yarışmacılardan krem karamel yapmaları istendi. Hafta sonu plan yapanlar için harika bir seçim olan bu tatlının yapımı zor! Yapımı zor olan ve başarılı yarışmacıları da bir hayli zorlayan bu tatlı ile ilgili aramalar arttı. MasterChef Krem Karamel püf noktaları neler? Krem Karamel nasıl yapılır? İşte krem karamel tarifi...

KREM KARAMEL TARİFİ

-Malzemeler-

Karamel için:

1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su

Kreması için:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 su bardağı süt

-Karamelin Hazırlanması-

Küçük bir tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı suyu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini bekleyin. Şeker eriyip koyu kehribar rengine dönünce ocaktan alın. Karışımı hızlıca kapların (ramekinlerin) tabanına dökün ve bir kenarda bekletin.

-Kremanın Hazırlanması-

Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Üzerine vanilyayı ve sütü ekleyin, karışımı homojen hale getirin.
Kremayı daha pürüzsüz yapmak için karışımı süzgeçten geçirebilirsiniz.

-Kalıplara Dökme-

Hazırladığınız krema karışımını karamel döktüğünüz kaplara paylaştırın.

-Fırında Pişirme-

Fırını 160°C'ye önceden ısıtın. Kapları bir fırın tepsisine dizin ve tepsinin içine yarıya kadar sıcak su ekleyin (benmari usulü pişirme). Krem karamel kaplarını fırında 40-50 dakika kadar pişirin.

-Soğutma ve Servis-

Piştikten sonra kapları fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce kapları ters çevirerek tatlıları tabağa alın.

KREM KARAMEL PÜF NOKTALARI

Şeker, uygun kıvama geldiğinde (altın kahverengi) hemen ocaktan alınmalıdır. Aksi halde karamel acı bir tat alabilir; bu, tatlının kalitesini düşürür.

Krem karamel kapları bir fırın tepsisine yerleştirilmeli ve yarısına kadar sıcak su eklenmelidir. Bu yöntem, tatlının eşit ısı alıp çatlamasını önler.

Tatlı, önceden ısıtılmış 160 °C fırında ortası hafif akışkan kalacak şekilde yaklaşık 40–50 dakika pişirilmelidir. Bu sayede tatlı, ipeksi dokusunu korur.

Servis yapmadan önce kaselerin kenarlarına ince bir bıçak sokarak krem karameli kolayca tabaktan ayırabilirsiniz. Ayrıca kaseleri birkaç saniye sıcak suya tutmak, tatlının kalıptan sorunsuz çıkmasına yardımcı olur.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23