• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DSP Genel Başkanı Aksakal: "Tarım kesimi desteklenmeli ve güvence altına alınmalıdır"

Yeniakit Publisher
2020-04-07 10:38:49 -
DSP Genel Başkanı Aksakal: "Tarım kesimi desteklenmeli ve güvence altına alınmalıdır"

ANKARA (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, tarladan sofraya üretim ve tedarik zincirinin kırılmaması için tarım kesiminin desteklenmesini ve güvence altına alınmasını istedi.

Aksakal, görüntülü açıklamasında, Kovid-19 salgınından tarım ve hayvancılığın olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Hastalığın tüm dünya gibi Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade eden Aksakal, hiçbir ülkenin üretmeden tüketmeyi devam ettirecek "mali bağışıklık"a sahip olmadığını bildirdi.

Salgın nedeniyle tarımda üretim ve tedarik zincirinin kırılma tehlikesinin olduğuna işaret eden Aksakal, "Güvenlik ve enerji sektörlerinin stratejik anlamda gıda ve sağlıktan daha sonra geldiği gerçeğinin kabul gördüğü günümüz ekonomi sisteminde, halk sağlığını koruma önlemleri yanında gıda güvencesi ve gıda güvenliği için alınacak önlemler de aynı düzeyde öncelikli olmalıdır." açıklamasını yaptı.

Tarımdaki üretimin sekteye uğramaması için istihdam yapılması gerektiğini aktaran Aksakal, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Tarladan sofraya üretim ve tedarik zincirinin kırılmaması, kırsal birimlerde nüfus stabilitesi, işsizlik baskısının azaltılması ve ulusal güvenliğimiz için tarım kesimi mutlaka desteklenmeli ve güvence altına alınmalıdır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı derhal bir 'Tarım Kalkanı Programı' hazırlanması için çalışmaları ivedilikle başlatmalıdır."


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23