• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
14
Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

2021-12-01 04:49:38
Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Kızartma yapılan yağlar, hem ekonomik olarak hem de ziyan olmasın düşüncesiyle birçok insan tarafından yeniden kullanılıyor ancak bunun bir sınırı ve şartları var.

#1
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Kıtır kıtır görüntüsü ve çıtır lezzetiyle kızartmalar, Türk mutfağında sıklıkla tercih edilir.

#2
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Özellikle patates kızartması herkes tarafından sevilmektedir.

#3
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Tabi kızartma işlemi için harcanan yağ, genelde bol miktarda oluyor. Ocağı kapatır kapatmaz da aklımıza tek bir soru geliyor: Bu yağı çöpe mi dökeceğiz?

#4
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Kızartma yağı ikinci kez kullanılır mı sorusu sağlıklı mı zararlı mı tartışmalarını da körüklerken, aslında birkaç püf noktasıyla işi çözebilirsiniz.

#5
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Hem tasarruf etmek hem de ziyan etmemek adına sıvı yağları dikkatli kullandığınızda, tekrar işinize yarayabilir.

#6
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Peki kızartma yağı tekrar kullanılabilir mi ve kaç kere kullanmalıyız? İşte soru işaretlerinizi yok edecek bilgiler...

#7
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Kızartma yağı kaç kere kullanılır Kızartmalar için seçeceğimiz yağ, damak zevkimize göre değişse de büyük çoğunluğumuz ayçiçek yağını tercih ediyor.

#8
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Kızartma yapılan yağların birçoğunda trans yağ bulunmaktadır. Trans yağ içeren besinler, kızartma yağıyla tepkimeye girdiğinde kanserojen maddesinin yoğunluğu artmaktadır.

#9
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Bu da sağlık açısından oldukça zararlı. Aynı yağı devamlı kullanırsanız, yağın yapısında değişiklikler olduğunu görebilirsiniz.

#10
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Aynı zamanda koku artışı da yaşanacaktır. Bu durumda kontrol etmenizde fayda var.

#11
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Yağınızda yanıklar oluşmamışsa, kaliteli bir tavada kızartma işlemi yaptıysanız, yağınızı bir kez daha kullanabilirsiniz. Yani toplamda 2 kez kullanılabilir.

#12
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Nasıl saklanır Ayrıca yağınızın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra cam kavanoza aktarıp kapağını kapatarak bir sonraki kızartma işlemi için saklayın. Una bulanmış yiyeceklerin kızartıldığı yağı kullanmayın.

#13
Foto - Tasarrufun ederken sağlığınızdan olmayın

Galeta unu, mısır unu gibi una bulandıktan sonra kızartılan besinler, yağın kimyasal yoğunluğunu arttırır. Bu yüzden una bulandıktan sonra kızartma yağını kullanmamayı tercih edin.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23