• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
En sağlıklı tahıl seçildi
Selma Savcı Giriş Tarihi:

En sağlıklı tahıl seçildi

Hindistan'daki Uluslararası Yarı Kurak Tropikal Bitkiler Enstitüsü ve İngiltere'deki Reading Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda en sağlıklı tahıl seçildi. Gizli özelliği sayesinde kalp sağlığından, kan şekerinin düzenlenmesindeki etkileriyle her derde deva oluyormuş.

#1
Foto - En sağlıklı tahıl seçildi

Hindistan'daki Uluslararası Yarı Kurak Tropikal Bitkiler Enstitüsü ve İngiltere'deki Reading Üniversitesi tarafından sağlığa faydalı olan tahıllar üzerinde yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan sonuç şaşırttı.

#2
Foto - En sağlıklı tahıl seçildi

Halk arasından en sağlıklı tahıl olarak bilinen karabuğdayı gerisinde bırakan o tahıl kalp sağlığından kan şekerinin düzenlenmesine kadar etkili oluyormuş.

#3
Foto - En sağlıklı tahıl seçildi

Frontiers in Nutrition dergisinde yayımlanan çalışma sonuçlarına göre o tahıl, özellikle diyabet hastalarının beslenmesinde önemli bir yer tutuyormuş.

#4
Foto - En sağlıklı tahıl seçildi

EN SAĞLIKLI TAHIL SEÇİLDİ! Yapılan araştırmaya sonuçlarına göre en sağlıklı tahıl darı oldu. Karabuğdaydan bile daha faydalı bir tahıl olarak öne çıkan darının bağırsak hareketliliğini artırarak kabızlık gibi yaygın sorunların tedavisine katkı sağladığını vurguluyor.

#5
Foto - En sağlıklı tahıl seçildi

Bu sağlıklı tahılın sindirimi düzenlemesi ve metabolizmayı desteklemekte de birçok faydası bulunuyor. Bir bardak pişmiş darı, 6 gram protein ve 2 gram lif içerdiği ortaya çıktı. Ayrıca içeriğinde bulundurduğu B vitaminleri, folik asit, kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfor gibi önemli mineraller açısından da zengin bir kaynak olarak öne çıkar. Bu özellikleri sayesinde darı, kardiyovasküler ve sinir sistemi sağlığını destekler. Aynı zamanda insülin duyarlılığını artırarak kandaki trigliserit seviyesini düşürmeye yardımcı oluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ömer

tahılı o kadar iyi saklamışsınız ki haberin hepsini mi okumak lazım. sadece habere ulaşsak önce olmuyor mu?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23