BALIK YAĞI: Balık yağının HDL kolesterolü yükselttiği, trigliseridleri ise yüzde 15-30 oranlarında düşürdüğü kanıtlanmıştır. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre yüksek tansiyonu olan kişilerde, düşük dozlar bile tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. BALIK YAĞI: HDL kolesterolü (iyi kolesterol) yükselttiği, trigliseridleri ise yüzde 15-30 oranlarında düşürdüğü araştırmalarla kanıtlanmıştır. Damar tıkanıklıklarının oluşumunu engellemede etkili olabilmektedir. Yüksek tansiyonu olan kişilerde, düşük dozlar bile tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilmektedir. Balık yağı, romatoid artrit gibi inflamatuar rahatsızlıklarda eklem ağrılarını ve sertliğini azaltabilir. Karaciğer fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olarak kilo almaya neden olan karaciğer yağlanmasına karşı etkilidir. Balık yağı çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi sorunları önlemede yardımcı olabilir. Balık ve balık yağının hamilelik döneminde alınmasının çocuklarda görülebilecek astım riskini düşürdüğü kanıtlanmıştır. D VİTAMİNİ: D vitamininin ise hücre bölünmesinde görevi vardır. Kalsiyum ve fosfor emilimine ve kullanımına katkıda bulunur. Bağışıklık sistemine olumlu anlamda faydası bulunur. Kalsiyumla birlikte çocuklarda kemiklerin normal büyümesi ve gelişmesi için gereklidir. Ayrıca, menopoz sonrası kemik minerallerinin kaybını azaltır. Kalsiyum ve fosfor emilimine ve kullanımına katkıda bulunur. Normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. D Vitamininin hücre bölünmesinde görevi vardır. Normal dişlerin korunmasına katkıda bulunur. Normal kas fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur. Kan kalsiyum düzeyine katkıda bulunur. Bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.