• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Murat Alan
Murat Alan
TÜM YAZILARI

Verin Milli Eğitimi CHP’ye, “Eşeğin kaç vitesi var” sorusuyla PKK’lılara kadro açsın..

31 Aralık 2021
A


Murat Alan İletişim: [email protected]

 “Dolar 25 lira olacak, yok yok 25 ne ki 50 lirayı aşacak” deyip millete ev araba sattırıp dolar aldıran, 12 liraya düşünce de “bunu Erdoğan planladı” saçmalığıyla kendilerini aklamaya çalışan CHP, zillet bileşenleri ve fonlu medyası kamuoyundaki algıyı yönetmek için yeni bir araç arayışındaydı.

İBB’deki terörist personel skandalını görmeyip, “KPSS-Öğretmen atamalarına el atalım, buradan bize ekmek çıkar” dediler..

Bir kere peşinen söyleyelim, hakkı yenilen varsa sonuna kadar takipçisi olalım, adam kayırma varsa hep birlikte karşı çıkalım..

Skandal bir soru sorulduysa biz de eleştirelim. Mülakatları yereldeki yöneticilerin keyfiyetine bırakmayalım..

Eyvallah buna hep birlikte karşı çıkalım..

Ama dert başka..

Nasıl bir mülakatla İBB kadrolarını teröristlere açtıklarını izah edemeyen CHP ve medyası, “öğretmen adaylarına skandal sorular” diyor.

O sorular neymiş?

Mülakata giren adaya “Abdülhamit Han kaç yıl tahtta kaldı?” sorusu sorulmuş..

Ooo büyük skandala bak..

Bir başka soru, “15 Temmuz darbesini kim yaptı?”

Sanki 5 bilinmeyenli denklem sorulmuş..

Hadi Abdülhamit Hanın kaç yıl tahtta kaldığını bilmiyorsun anladık da, 15 Temmuz’u bilmeyen, yaşamayan, görmeyen bir adam, ya son 10 senesini derin dondurucu da geçirmiştir ya da Penslivanya’nın tezgahından geçmiştir. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuya ilişkin açıkça yalan söylüyor.  Kılıçdaroğlu, “Danıştay’ın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar” ifadelerini kullanıyor. 

Peki Danıştay’ın böyle bir kararı var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, “yalan, böyle bir Danıştay kararı da yok” diyor.

Öyle bir karar yok ama SHP-CHP’nin iktidar olduğu, daha doğrusu ortak olduğu dönemlerde skandal mülakatlar ve sınavlar var..

Mesele SHP’yi yutan CHP’nin iktidar ortağı olduğu 1993 döneminde Eskişehir Kırka Boraks Tesisine 170 madenci alınmasına karar veriliyor.

Ve bu kapsamda bir mülakat düzenleniyor.

Mülakata katılanlara sorulan soru ne bilin bakalım?

“Abdülhamit Han kaç yıl tahtta kaldı” mı deniliyor?!

Elbette hayır..

Sıkı durun, mülakat sorusu şu: “Eşekte kaç vites vardır?”, “Uganda Dışişleri Bakanı kimdir?” 

Hey yavrum hey. Mülakata bak, sınava bak, soruya bak..

Ki tekrar altını çiziyorum, mülakat soruları yerel yöneticilerin keyfine de bırakılmamalı. 

Ama 15 Temmuz gerçeği, FETÖ’nün soru hırsızlıkları ortadayken, mekanizma tamamen çökene kadar da bir şekilde devam edilmek zorunda.

CHP samimiyse şuna cevap versin..

FETÖ 10 binlerce kişiyi KPSS sorularını çalarak mağdur ettiğinde, soru hırsızlarının bir kısmı tutuklandığı, bir kısmının ise firar ettiği dönemde neredeydiler?

Biz aylarca KPSS skandallarını yazıp çizerken nerdeydi Kemal bey?

Sadece bu olay mı?

Hatırlayın SHP’li Adalet Bakanları Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay dönemlerini..

İki bakan döneminde, yine yazılı sınav ve mülakat yöntemiyle 2 bine yakın hakim ve savcı alındı. 1994 yılında hakimlik ve savcılık için yapılan yazılı sınavda dereceye girenlerin yarıdan fazlası, Bakan’ın oluşturduğu heyetin yaptığı mülakatta elendi.

Yüksek puanlarla ilk 10’a giren 4, ilk 50’ye giren 27, ilk 100’e giren 57 hakim ve savcı adayı, mülakatta “başarısız” sayılarak elendi. 

Mülakatlarda hakim ve savcı adaylarına “namaz kılıp kılmadıkları”nın dahi sorulduğu gazetelere yansımıştı.

SHP’li Adalet Bakanı Mehmet Moğultay ise, “yargıya yandaşlarını dolduruyorlar” eleştirilerine cevap verirken, “Elbette kendi partililerimi alacağım. MHP’lileri, RP’lileri mi alsaydım?” diyerek pişkinliğini ortaya koydu. 

İşte size CHP’nin, sınav ve mülakat anlayışı..

Şimdi bu CHP çıkmış Milli Eğitim Bakanlığına çemkiriyor..

Bu CHP çıkmış, adayların haklarından bahsediyor.

CHP’nin hak aradığına inanan, atanamayan genç kardeşim, Kemal beye “Biz yıllardır atanamıyor, iş bulamıyorken, İBB kadroları hangi mülakatla PKK, DHKP-C ve FETÖ’cüleri kadroya aldı?” sorusunu sorsun..

Bakın balon nasıl patlayacak.. 

Selâmetle.. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sabah

MEB i chp ye vermeye gerek yok. zaten ak partinin tüm bakanları chp zihniyetliydi. onun politikalarını uyguladı. kalkması gereken zorunlu eğitim ve dershaneleri kaldırmadığı gibi KALDIRIYORUZ DEYİP KANDIRIP tamamen yaygınlaştırdılar. bu dönem bürokrasi atamaları rezalet. tüm bakanlıklarda atamalarda genelde chp liler tercih ediliyor. MEB ÜST DÜZEY BÜROKRASİ ATAMALRINDA HALA GENELDE CHP LİLER ATANIYOR. son seçimlerde MEB in ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNİN lojmanlarındaki sandıkta ezici çoğunluk chp çıktı. 2000 YILINDA ONLARIN DÖNEMİNDE ŞUBE MÜDÜRÜ ATAMALRINDA YAZILIDA 100 ALLANLAR ELENDİ 70 ALANLAR ATANDI. ONLARIN SİCİLİ BU. aslında chp diyor ki; siz bu işi yapamıyorsunuz zaten kendi adamlarınızı eleyip bizi atıyorsunuz bari tamamen bize bırakın zorlanmayın.

Karadeniz

Chp ve zihniyeti yaparsa doğru, Ak parti yaparsa yanlış, inanmayan medyaya baksın. Sağını solunu karıştırmış Chp kuyruğuna takılmış alnı secdeli mankurtlar uyusunda büyüsün.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23