• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
23
Yeniakit Publisher
Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

2016-06-12 23:14:55
Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden biri şerbetler…

#1
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Hurma, güllaç, zeytin gibi iftar sofralarında kültürel bir yeri de var.

#2
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Tüm günün susuzluğunu alacak, hem sağlıklı hem serin bir alternatif.

#3
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Lokma Dergisi Ramazan ayında sizler için farklı tarifleri hazırlarken, meyvelerin sağlıklı serinliğini de sofralarınıza taşıyor.

#4
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

İşte iftar sofralarını zenginleştirecek 18 şerbet tarifi...

#5
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Tarçınlı kayısı kompostosu - Malzemeler: • 500 gr kayısı • 2 adet çubuk tarçın • ½ su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Kayısının çekirdeklerini çıkarıp hilal şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Soğuk servis edin.

#6
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Limonlu reyhan şerbeti - Malzemeler: • 1 adet ince dilimlenmiş limon • ¾ su bardağı kuru reyhan • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre kaynar su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri sürahide karıştırın ve şekerin erimesini sağlayın. Ilıdıktan sonra süzüp buzdolabında soğutun.

#7
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Nane şerbeti - Malzemeler: • 2 adet ince dilimlenmiş limon • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre su • 1 demet ayıklanmış taze nane Hazırlanışı: Nane hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın ve naneleri içine atıp tencerenin ağzını kapatın. 1 saat demlenmeye bırakın. Şerbeti tamamen süzdükten sonra buzdolabında soğutun.

#8
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Hibisküs şerbeti - Malzemeler: • ¾ su bardağı kuru hibisküs • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre kaynar su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri sürahide karıştırın ve şekerin erimesini sağlayın. Ilıdıktan sonra süzüp buzdolabında soğutun.

#9
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Böğürtlen kompostosu - Malzemeler: • 500 gr böğürtlen • ¾ su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Soğuk servis edin.

#10
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Çilek kompostosu - Malzemeler: • 500 gr ayıklanmış, doğranmış çilek • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.

#11
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Biberiyeli lavanta şerbeti - Malzemeler: • 2 litre kaynar içme suyu • 2 çorba kaşığı kuru lavanta • 2 çorba kaşığı kuru biberiye • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 dilim limon Hazırlanışı: Kaynayan suya biberiye ve lavantaları atın. 2 dakika kaynatın. Limon dilimlerini de atıp üzerini örterek demlemeye bırakın. Soğuduktan sonra süzüp buzdolabında soğutun. Soğuk servis edin.

#12
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Kuru erik hoşafı - Malzemeler: • 10 adet doğranmış kuru erik • 1,5 litre su • 1 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Soğuk servis edin.

#13
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Demirhindi şerbeti - Malzemeler: • 2 litre içme suyu • 250 gr demirhindi macunu • 1,5 su bardağı toz şeker* • 2 adet çubuk tarçın • 1 parça kök zencefil • 1 tatlı kaşığı karanfil • 1 tatlı kaşığı kabuklu kakule Hazırlanışı: Su ve demirhindi macununu geceden pişireceğiniz tencerede bekletin. Pişireceğiniz zaman şeker ve kalan malzemeleri de ilave edin. Yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Şerbet soğuyunca temiz bir tülbentten geçirin ve buzdolabında soğutun. İçmeden önce çalkalayın.

#14
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Meyan kökü şerbeti - Malzemeler: • 1 su bardağı saçak şeklinde meyan kökü • 1 litre su Hazırlanışı: Meyan kökünü geceden 1 litre suda bekletin. Tülbentten geçirin ve buzdolabında soğutup servis edin.

#15
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Tarçınlı elma kompostosu - Malzemeler: • 3 adet soyulmuş küp küp doğranmış elma • 2 adet çubuk tarçın • 2 adet yıldız anason • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın, altını kapatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.

#16
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Sübye şerbeti - Malzemeler: • 2 adet kavunun çekirdekleri • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre kaynar su Hazırlanışı: Kavun çekirdeklerini 1 gün boyunca sererek kurutun. Ertesi gün kavun çekirdeklerini havanda iyice ezip dövün. Ezilmiş çekirdekleri ve tüm malzemeleri tencereye alıp 15 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra süzgeçten geçirip buzdolabında soğutun.

#17
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Fesleğenli kuşburnu şerbeti - Malzemeler: • 1 su bardağı kuru kuşburnu • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 litre su • 1 demet ayıklanmış taze fesleğen Hazırlanışı: Fesleğen hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın ve fesleğenleri içine atıp tencerenin ağzını kapatın. 1 saat demlenmeye bırakın. Şerbeti tamamen süzdükten sonra buzdolabında soğutun.

#18
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Yeşil erik kompostosu - Malzemeler: • 1 kg olgun yeşil erik • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 litre kaynar su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.

#19
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Kiraz kompostosu - Malzemeler: • 500 gr kiraz • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatın. Soğuk servis edin.

#20
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Kuru dut hoşafı - Malzemeler: • 2 su bardağı kuru dut • 1,5 litre su • 1 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.

#21
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Üzüm kompostosu - Malzemeler: • 3 su bardağı taze üzüm tanesi • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.

#22
Foto - Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri

Nektarin kompostosu - Malzemeler: • 4 adet orta boy soyulmuş küp küp doğranmış nektarin • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23