2016-06-12 23:14:55 Sofralarınızı süsleyecek enfes şerbet tarifleri
Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden biri şerbetler…
Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden biri şerbetler…
Hurma, güllaç, zeytin gibi iftar sofralarında kültürel bir yeri de var.
Tüm günün susuzluğunu alacak, hem sağlıklı hem serin bir alternatif.
Lokma Dergisi Ramazan ayında sizler için farklı tarifleri hazırlarken, meyvelerin sağlıklı serinliğini de sofralarınıza taşıyor.
İşte iftar sofralarını zenginleştirecek 18 şerbet tarifi...
Tarçınlı kayısı kompostosu - Malzemeler: • 500 gr kayısı • 2 adet çubuk tarçın • ½ su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Kayısının çekirdeklerini çıkarıp hilal şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Soğuk servis edin.
Limonlu reyhan şerbeti - Malzemeler: • 1 adet ince dilimlenmiş limon • ¾ su bardağı kuru reyhan • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre kaynar su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri sürahide karıştırın ve şekerin erimesini sağlayın. Ilıdıktan sonra süzüp buzdolabında soğutun.
Nane şerbeti - Malzemeler: • 2 adet ince dilimlenmiş limon • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre su • 1 demet ayıklanmış taze nane Hazırlanışı: Nane hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın ve naneleri içine atıp tencerenin ağzını kapatın. 1 saat demlenmeye bırakın. Şerbeti tamamen süzdükten sonra buzdolabında soğutun.
Hibisküs şerbeti - Malzemeler: • ¾ su bardağı kuru hibisküs • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre kaynar su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri sürahide karıştırın ve şekerin erimesini sağlayın. Ilıdıktan sonra süzüp buzdolabında soğutun.
Böğürtlen kompostosu - Malzemeler: • 500 gr böğürtlen • ¾ su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Soğuk servis edin.
Çilek kompostosu - Malzemeler: • 500 gr ayıklanmış, doğranmış çilek • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
Biberiyeli lavanta şerbeti - Malzemeler: • 2 litre kaynar içme suyu • 2 çorba kaşığı kuru lavanta • 2 çorba kaşığı kuru biberiye • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 dilim limon Hazırlanışı: Kaynayan suya biberiye ve lavantaları atın. 2 dakika kaynatın. Limon dilimlerini de atıp üzerini örterek demlemeye bırakın. Soğuduktan sonra süzüp buzdolabında soğutun. Soğuk servis edin.
Kuru erik hoşafı - Malzemeler: • 10 adet doğranmış kuru erik • 1,5 litre su • 1 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Soğuk servis edin.
Demirhindi şerbeti - Malzemeler: • 2 litre içme suyu • 250 gr demirhindi macunu • 1,5 su bardağı toz şeker* • 2 adet çubuk tarçın • 1 parça kök zencefil • 1 tatlı kaşığı karanfil • 1 tatlı kaşığı kabuklu kakule Hazırlanışı: Su ve demirhindi macununu geceden pişireceğiniz tencerede bekletin. Pişireceğiniz zaman şeker ve kalan malzemeleri de ilave edin. Yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Şerbet soğuyunca temiz bir tülbentten geçirin ve buzdolabında soğutun. İçmeden önce çalkalayın.
Meyan kökü şerbeti - Malzemeler: • 1 su bardağı saçak şeklinde meyan kökü • 1 litre su Hazırlanışı: Meyan kökünü geceden 1 litre suda bekletin. Tülbentten geçirin ve buzdolabında soğutup servis edin.
Tarçınlı elma kompostosu - Malzemeler: • 3 adet soyulmuş küp küp doğranmış elma • 2 adet çubuk tarçın • 2 adet yıldız anason • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın, altını kapatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
Sübye şerbeti - Malzemeler: • 2 adet kavunun çekirdekleri • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre kaynar su Hazırlanışı: Kavun çekirdeklerini 1 gün boyunca sererek kurutun. Ertesi gün kavun çekirdeklerini havanda iyice ezip dövün. Ezilmiş çekirdekleri ve tüm malzemeleri tencereye alıp 15 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra süzgeçten geçirip buzdolabında soğutun.
Fesleğenli kuşburnu şerbeti - Malzemeler: • 1 su bardağı kuru kuşburnu • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 litre su • 1 demet ayıklanmış taze fesleğen Hazırlanışı: Fesleğen hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın ve fesleğenleri içine atıp tencerenin ağzını kapatın. 1 saat demlenmeye bırakın. Şerbeti tamamen süzdükten sonra buzdolabında soğutun.
Yeşil erik kompostosu - Malzemeler: • 1 kg olgun yeşil erik • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 litre kaynar su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
Kiraz kompostosu - Malzemeler: • 500 gr kiraz • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatın. Soğuk servis edin.
Kuru dut hoşafı - Malzemeler: • 2 su bardağı kuru dut • 1,5 litre su • 1 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
Üzüm kompostosu - Malzemeler: • 3 su bardağı taze üzüm tanesi • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
Nektarin kompostosu - Malzemeler: • 4 adet orta boy soyulmuş küp küp doğranmış nektarin • 1 su bardağı toz şeker • 1,5 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23