Sebze ve meyve satışına tedbir
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip Corona virüsüne (Covid-19) karşı önemli tedbirler alındığını belirtti.
Sebze ve meyve satışına yönelik bu tedbirlerin uygulanması için 81 il valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini dile getiren Pekcan, şunları kaydetti:
“Önlemler çerçevesinde market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız satılan ürünler tüketicilerce seçilmeden; gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak. Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek. Pazar yerlerinde tezgâh aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak. Tezgâh aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak. Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan herkesin hijyen kurallarına uygun davranmaları temin edilecek.”
Kritik önlemler
Şirketlerle ilgili önlemlerin de devrede olduğuna dikkati çeken Pekcan, “Genel kurullar iptal edilmelerine, ileri tarihe ertelenmelerine imkân tanındı” ifadesini kullandı.