• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sakarya'da koronavirüs tedbirlerine uymayan 193 kişiye 129 bin 626 lira ceza

Yeniakit Publisher
2020-04-06 19:42:21 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sakarya'da koronavirüs tedbirlerine uymayan 193 kişiye 129 bin 626 lira ceza

SAKARYA (AA) - Sakarya Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle 193 kişiye 129 bin 626 lira ceza uygulandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, toplum sağlığı ile kamu düzenini korumak ve koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla hem ülkede hem de kent özelinde çeşitli kararların alındığı ve alınmaya devam edildiği anımsatıldı.

Salgının yayılmasını önlemede büyük önemi bulunan tedbirleri içeren kararların uygulanması konusunda il genelinde kolluk kuvvetlerince denetimlerin yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Salgının önlenmesine dair alınan tedbirler kapsamında bugüne kadar ilimiz genelinde genelgeler kapsamında toplam 4 bin 428 iş yeri kapatılmış olup kapalı olması gerekip de bu yasağa uymayan 112 iş yeri hakkında idari işlem yapılmış, 14 iş yeri hakkında adli işlem başlatılmıştır."

Açıklamada, sokağa çıkma kısıtlaması, sosyal mesafe kuralını ihlal ve benzeri tedbir kararlarına uymayan 193 kişi hakkında idari işlem yapılarak toplam 129 bin 626 lira para cezası uygulandığı, 1 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın alınan tedbir kararlarına uymaları, zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmamaları, seyahat etmemeleri, sosyal mesafenin korunmasında gerekli hassasiyeti göstermeleri, salgın hastalığın yayılmasını önlemede büyük önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

- Yayla yolları kapatıldı

Öte yandan İl Hıfzısıhha Kurulu kararınca yayla yolları kapatıldı, vatandaşlara evlere dönmeleri çağrısı yapıldı.

Bu karar kapsamında Akyazı'da Çiğdem, Turnalık ve Kındıra yaylalarının giriş ve çıkışları jandarma ekiplerince kapatıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23