• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afrikalı liderler Libya krizi için toplandı

Yeniakit Publisher
2020-03-12 20:56:42 -
Afrikalı liderler Libya krizi için toplandı

DAKAR (AA) - Afrikalı liderler Libya İçi Ulusal Uzlaşma meselesini görüşmek için Kongo Cumhuriyeti'nde bir araya geldi.

Ulusal basındaki haberlere göre, başkent Brazzaville'ye 400 kilometre mesafedeki Oyo kentinde toplanan liderler Libya krizinin Afrika ülkelerine etkisini ele aldı.

Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso başkanlığında düzenlenen toplantıya Afrika Birliği (AfB) Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi, Cezayir Başbakanı Abdelaziz Djerad ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri temsilcisi Maria Luiza Riberio Viotti katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı N'Guesso, bu toplantının krizin çözümü için yapılacak Libya İçi Ulusal Uzlaşma Konferansı'nın hazırlanmasına dair açık bir mesaj olduğunu söyledi.

N'Guesso, konferansı hazırlama komisyonunun, Libya'daki kabile liderleri, kadınlar ve gençleri temsil etmesi gerektiğini, bu kişilerin de konferansı Libya'nın yeniden inşası için hayati bir basamak olarak görmesi gerektiğini kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AfB Libya Yüksek Komitesinin, konferansın düzenlenmesine dair yol haritasına sadık olduğunu ifade eden N'Guesso, "Afrika, her zaman tek bir ağızdan konuşmalı." dedi.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa da Libya'nın geleceğinde Libya halkının vereceği kararın birincil olduğunu, kendilerine düşenin de onları desteklemek olacağını ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23