• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yeniakit Publisher
Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

Anadolu'nun binlerce yıllık serin sırrı 'ayran', nefis kıvamı ve leziz tadıyla 7'den 70'e herkesin beğenisini kazanıyor. Faydalarıyla da sık sık adından söz ettiren ayrana bazı doğal eklemeler yaparak tam bir şifa deposu haline getirebilirsiniz.

#1
Foto - Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden 'ayran', neredeyse tüm yemeklerin en sevilen eşlikçisi. Tansiyonu dengeleyen, yaz aylarında sıcaklara karşı ferahlatıcı bir etki sunan ve diyet listelerinin olmazsa olmazı haline gelen ayran yalnızca lezzeti değil faydalarıyla da yıldız gibi parlıyor.

#2
Foto - Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

Protein, kalsiyum, magnezyum, fosfor, B vitaminleri ve probiyotikler açısından oldukça zengin olan ayrana bazen farklı eklemelerde bulunuyoruz. Bu eklemeler çoğu zaman lezzeti artırmak için olsa da bazı doğal besinler eklenerek destekleyici bir içeceğe dönüştürülebilir.

#3
Foto - Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

DOĞU'NUN ALTIN TOZUYLA AYRANIN ETKİSİNİ HARMANLAYIN "Doğu'nun altın tozu" olarak anılan binlerce yıllık doğal şifacı zerdeçal, ayrana eklendiğinde muhteşem bir etki sunuyor. Bağışıklığı güçlendiren ve dolaşımı destekleyen zerdeçal- ayran ikilisi, özellikle tansiyon ve damar sağlığını koruyor.

#4
Foto - Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

Zerdeçalın içerisindeki en değerli ve aktif bileşen olan kurkuminin, yağ veya süt ürünleriyle birlikte tüketildiğinde emiliminin arttığı bilinmektedir. Bundan dolayı ayran-zerdeçal ikilisini beraber tüketmek, potansiyel etkilerin daha kolay gösterilmesini sağlar.

#5
Foto - Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

Kurkumin, damar duvarlarını besleyen antioksidanlar barındırır. Vücutta kronik iltihaplanmaya yol açan moleküler yolları hedef alarak iltihabı azaltan ve güçlü bir antioksidan olan kurkumin etkisiyle bir araya gelen ayran, ağır öğünler sonrası vücutta rahatlama sağlar.

#6
Foto - Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

Ayrıca zerdeçalın inflamasyon azaltıcı etkileri ve ayranın mineral dengesi birleştiğinde dengeli bir dolaşım hissi sağlayabilir.

#7
Foto - Milli içeceğimizin binlerce yıllık sırrı! Ayranın içine bir kaşık ekleyince bakın ne oluyor

Sindirim sisteminin desteklenmesine yardımcı olan zerdeçal ve ayran ikilisi, bağırsak hareketlerini düzenler ve karaciğer fonksiyonlarına da olumlu katkıda bulunur. Metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunan zerdeçal, ayran ile beraber tüketildiğinde diyet listelerinin vazgeçilmez içeçeği olabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23