• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Kıtır kabak tatlısı tarifi | Kireçte kabak tatlısı

2021-01-15 13:10:49
Kıtır kabak tatlısı tarifi | Kireçte kabak tatlısı

Kireçte kabak tatlı tarifi | Farklı bir kabak tatlısı tarifi arayanlar internette 'kıtır kabak tatlısı' tarifini araştırıyor. Peki, kıtır kabak tatlısı için hangi malzemeler gerekli? | Kıtır kabak tarifi | Denenmiş kıtır kabak tatlısı tarifi

#1
Foto - Kıtır kabak yapılışı | Leziz bir kabak tatlısı tarifi arayanlar 'Kıtır Kabak nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. Kıtır kabak tarifi Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 5 su bardağı su 5 su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon tuzu Kireçli su için: 300 gram sönmemiş kireç 3 litre su

Kıtır kabak yapılışı | Leziz bir kabak tatlısı tarifi arayanlar 'Kıtır Kabak nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. Kıtır kabak tarifi Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 5 su bardağı su 5 su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon tuzu Kireçli su için: 300 gram sönmemiş kireç 3 litre su

#2
Foto - Kıtır kabak tatlısı nasıl yapılır? Sönmemiş kireci nalburlardan temin edebilirsiniz. Kireci bir leğene alın ve üzerine suyu ekleyin. Kireç erirken dikkatli olun. Su ısınıyor ve kireç sıçramalara yol açıyor. Suyu kesinlikle hareket ettirmeden 3-4 saat bekletin. Leğenini üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşuyor. Bu tabaka oluşmuşsa su hazırdır. Söz konusu tabakayı alıp atın.

Kıtır kabak tatlısı nasıl yapılır? Sönmemiş kireci nalburlardan temin edebilirsiniz. Kireci bir leğene alın ve üzerine suyu ekleyin. Kireç erirken dikkatli olun. Su ısınıyor ve kireç sıçramalara yol açıyor. Suyu kesinlikle hareket ettirmeden 3-4 saat bekletin. Leğenini üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşuyor. Bu tabaka oluşmuşsa su hazırdır. Söz konusu tabakayı alıp atın.

#3
Foto - Dibe çöken kireci bulandırmadan duru suyu kullanmanız gerekiyor. Kabakları uzun ince şekilde kesin. Kabakları duru kireçli su ve kabakları birleştirin. Kabın üzerini kapayın ve 24 saat bekleyin.

Dibe çöken kireci bulandırmadan duru suyu kullanmanız gerekiyor. Kabakları uzun ince şekilde kesin. Kabakları duru kireçli su ve kabakları birleştirin. Kabın üzerini kapayın ve 24 saat bekleyin.

#4
Foto - 24 saatin sonunda kabakları sudan çıkartın ve 4-5 kez suyla yıkayın. Sonrasında temiz suya kabakları yatırın. Bu esnada su ve şekeri ocağa alıp kaynatmaya bırakın. Şerbet koyulaşınca limon tuzunu ekleyin. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.

24 saatin sonunda kabakları sudan çıkartın ve 4-5 kez suyla yıkayın. Sonrasında temiz suya kabakları yatırın. Bu esnada su ve şekeri ocağa alıp kaynatmaya bırakın. Şerbet koyulaşınca limon tuzunu ekleyin. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.

#5
Foto - Şerbet ılınınca suyunu süzdüğünüz kabakları tencereye atın. Ocağın altını açın. Yaklaşık iki saat boyunca ara ara karıştırarak tatlınızı pişirin. Afiyet olsun.

Şerbet ılınınca suyunu süzdüğünüz kabakları tencereye atın. Ocağın altını açın. Yaklaşık iki saat boyunca ara ara karıştırarak tatlınızı pişirin. Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23