• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
11
Yeniakit Publisher
Bunları yiyin, daha az üşüyün!

2016-01-11 17:54:12
Bunları yiyin, daha az üşüyün!

Kimisinin hasretle, kimisinin endişeyle beklediği kış nihayet geldi. Soğuk havalarda dışarıda spor yapmayı sevenlerin aradıkları güç ise belli yiyecek ve içeceklerde saklı.

#1
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

Beslenme Koçu Cenk Özyılmaz, Milli Takımlar için hazırladığı beslenme programlarında yer alan, profesyonel sporcuların kış aylarında öğünlerinden eksik etmediği özel besinleri listeledi...

#2
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

FISTIK: KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRMAK ONUN İŞİ Yüksek miktarda niasin (B3 vitamini) içermesi nedeniyle, kan dolaşımını artırmak ve yavaşlayan metabolizmaları hızlandırmak için faydalı olan ısıtıcı bir gıda olarak kabul ediliyor.

#3
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

‘Sağlıklı’ yağ içeriğiyle bolca bitkisel protein barındıran fıstık, antioksidan gücü sayesinde yavaş çalışan metabolizmaları canlandırmada çok etkili.

#4
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

KARABUĞDAY: VİTAMİNLER İÇİN İHMAL ETMEYİN B1 ve B2 vitamini ihtiva ediyor. Günde 100 gram karabuğday tüketmek, yetişkin bir insanın günlük vitamin B1 ihtiyacının yüzde 40’ını karşılıyor. Ayrıca mineral açısından (özellikle demir) zengin bir yiyecek. Bu sağlıklı kompleks karbonhidratın sindirimi, beyaz ekmek ve makarna gibi basit karbonhidratlara kıyasla daha uzun sürüyor.

#5
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

Vücut ısınızı yükseltmek istiyorsanız öğününüzde karabuğday tüketin veya salatanızı karabuğday ile zenginleştirin. Karabuğdayı haşladıktan sonra zeytinyağı, limon veya sirkenin yanı sıra soğan ve biberle tatlandırarak piyaz şeklinde de tüketebilirsiniz.

#6
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: ENERJİ TOPU Hindistan cevizi yağındaki laurik asit ve miristik asit benzeri doymuş yağlar, karaciğer tarafından işlenip hızlı bir şekilde enerjiye dönüşen yağ asitleridir. Et ya da peynirdeki doymuş yağ asitlerinden farklı yapıdalar ve yağ hücresi olarak nadiren depolanıyorlar.

#7
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

Karaciğerde enerjiye dönüştürülen orta zincirli yağ asitleri, vücuda enerji vermesinin yanı sıra metabolizmayı harekete geçirerek vücut ısısının artmasında etkili oluyor.

#8
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

TAZE ZENCEFİL: ISINMAK İÇİN MÜKEMMEL TERCİH Gingerol ve şogaol adındaki keskin kokulu bileşiklerin kombinasyonundan oluşan zencefil, lezzeti ve termojenik kaliteyi arttırır. Baş ağrısı ve birçok sindirim problemiyle baş etmeye yarayan zencefil, soğuk bir günde vücudu ısıtmak için mükemmel bir tercih.

#9
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

Ekstra vücut ısısı için kendinize bir fincan zencefil çayı demleyin. Ihlamur çayınızın içine taze zencefil parçaları doğramak da hem lezzetli hem de içinizi ısıtacak bir seçenek.

#10
Foto - Bunları yiyin, daha az üşüyün!

BEYAZ ÇAY: ARA ÖĞÜNLERE EKLEYİN Beyaz çayın içinde termojenik etkisi bulunan; kafeinle birlikte 'kateşinler' denilen antioksidan flavonoidler bulunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23