• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatoş Koçarslan kimdir?

Fatoş Koçarslan kimdir?

Fatoş Koçarslan

Müzisyen, besteci, sunucu, şair, söz yazarı, oyuncu olan Fatoş Koçarslan İstanbul / Bakırköy doğumlu. Yüksek öğrenimini Sosyal Bilimler alanında tamamladıktan sonra 1990-2001 seneleri arasında muhasebe yardımcısı, muhasebe şefi ve muhasebe müdürü olarak özel şirketlerde görev yaptı. 1995-1996 senelerinde Özel Yasemin Kumral Spikerlik ve Sunuculuk Okulunu bitirerek, birçok etkinlikte sunuculuk yaptı ve yapmaya devam etmektedir.

Müziğe,1993 yılında Selâmiçeşme “Anadolu Yakası Mûsıkî Sevenler Derneği”nde Necdet Gerginok’tan ud dersleri alarak başladı 2001 yılında Üsküdar Mûsıkî Cemiyetine kaydolarak 3 yıllık eğitimini tamamladı. 

Fatoş Koçarslan, beste çalışmalarına 1999 senesinde başladı. "Arada Bir Hatırımı Sor Diyorum Sormuyorsun" ve Aylar Geçti, Yıllar Geçti- Hicaz" ilk iki bestesidir.

Uzun zaman ara verdiği beste çalışmalarına, bestekar Turhan Taşan’ın teşviki ile devam ederek, kısa zamanda çok sayıda esere besteci ve söz yazarı olarak imza attı.

Besteci ve söz yazarı olarak 21 eseri TRT repertuarındadır.

65 şiiri günümüz bestecileri tarafından bestelendi.

Alfabetik sıra ile; Alâeddin Pakyüz, Amir Ateş, Asım Külâh, Cahit Deniz, Cengizhan Sönmez, Dr. Dolgun Dalgıçoğlu, Dursun Karaca, Erol Güngör, Ferhat Ersoy, Ferhat Sarmusak, Göktan Ay, Hüseyin İpek, Kemâl Külâh, Nazire Savran, Turhan Taşan, Türker Atik, Zafer Kıralioğlu.

Başta, mensubu olduğu Üsküdar Musiki Cemiyeti konserleri olmak üzere, birçok topluluk ve dernek konserlerinde bestelerine yer verildi, TRT Radyolarında programlara konuk olarak şarkı ve şiirleriyle katıldı.

Bir çok şiiri Antolojilerde yayımlandı, radyo programlarında ve konserlerde   okundu. İnternet Haber Gazetesinde haftalık yazılar yazan İTÜ Yrd. Doç. Göktan Ay, yazılarında çok sayıda Fatoş Koçarslan şiirine yer verdi.

Profesyonel olarak, keman üstâdı merhum Fikret Karahan ile (1997-2001) dört yıl fasıl ve solo çalışmalarında bulundu. Aynı dönemde Müjdat Gezen’in yönettiği, Nükhet Duru, Ayşen Gruda, Levent Özdilek, Nilgün Belgün ve Ateşböceği Ecan gibi değerli oyuncuların rol aldığı “7 Kocalı Hürmüz” adlı tiyatro oyununda rol alarak, profesyonel tiyatro oynadı.

Haziran 2015 tarihinde kurulan FA Mİ Musiki ve Sanat Derneği’nde Yönetim KuruluBaşkan Yardımcılığı ve Koro şefliği görevini üstlendi.

Kendi şiirlerinden ve şarkı sözlerinden oluşan şiir kitabı üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir

Mart-Mayıs/2013 döneminde 15 hafta boyunca, hazırlayıp, sunduğu “Bir Fırtına Misâli…” adlı Türk Sanat Müziği programında (Barış TV’de) kendi bestelerine ve günümüz bestekârlarının eserlerine yer verilerek, canlı yayında ağırlandı.                          

Halen Üsküdar Musiki Cemiyeti asil üyesi ve çalışmalarına devam eden Fatoş Koçarslan, başka cemiyet ve derneklerce düzenlenen birçok konser ve organizasyonda profesyonel sunucu olarak görev almaktadır.

“Donne in Musica” adlı İtalyan Bilgi Ansiklopedisi’nde, Ekim 2014 “Türk Kadın Besteci” olarak adı kaydedilmiş ve Avrupa Müzik Tarihine “besteci” (compositore) yazıldı.

 Tolga ve Tuna Katırcıoğlu adında 2 oğlu olan Fatoş Koçarslan, MESAM üyesidir.

Aldığı Ödüller:

 

2006 yılında Cemâl Safi-Necati Saruhan işbirliği ile düzenlenen "Safi-Saruhan Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda sözleri de kendisine ait olan "Bir Fırtına Misali" adlı Hicazkâr makamındaki bestesi ile "Birincilik" ödülü,

Yine aynı yarışmada, Hicaz makamında bestelediği "Bilir misen Kara Gözlüm" isimli bestesi ile "Birinci Mansiyon" ödülü (Bir Fırtına Misali- Solist, Nesrin Ersipahi). Yarışma sonrası jüri başkanı Özgen Gürbüz’ün TRT Ankara Radyosu’nda hazırlayıp-sunduğu programa davet edilerek sohbet eşliğinde “Bilir misen Kara Gözlüm” adlı eseri okundu (Solist, TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı Hilal Çelebi).

Finali, 29 Ağustos 2008 tarihinde Altunizade Kültür Merkezinde yapılan, Üsküdar Belediyesinin,20.Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında  düzenlediği "Üsküdar Konulu Beste Yarışması"nda 2 bestesi ile;

1. Sözleri de kendisine ait “Tarihsel Dokusuyla Bir Başka Diyar” adlı Kürdili Hicazkar bestesiyle Mansiyon ödülü (Solist, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Çiğdem Yarkın),

2. Yine sözleri de kendisine ait olan “Sen Gidince Kalbimde Bir Derin Hüzün Kaldı” adlı Hicaz makamındaki bestesi ile Mansiyonödülü (Solist, TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Alp Aslan).

Finali, 10 Temmuz 2009 tarihinde yapılan ve TRT-4 ekranından naklen yayınlanan, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesinin "Onuncu Yozgat Uluslararası Sürmeli Festivali" kapsamında düzenlediği beste yarışmasında söz yazarı olarak "İkincilik" ödülü (Gözümün Gördüğü O Günden Beri -Kürdili Hicazkar- Beste ve solist: Nazire Savran).

Finali, 15 Haziran 2012’de, TRT- 4 ten naklen yayımlanan Amasya 8.Altın Elma TSM Beste Yarışmasında, sözü ve müziği kendisine ait Kürdili Hicazkâr makamında “Yollarımız Ayrıldı” adlı bestesi ile Mansiyon ödülü aldı. (Solist: Alp Aslan).

SİYŞAD Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği’nin 2012 yılında yayımladığı Şairler Seçkisi Şiir Antolojisi-3 kitabında özgeçmişi ve 5 adet şiiri yayımlandı.

2013 yılında basımı gerçekleştirilen “Türk Dünyası Şairler Antolojisi”nde özgeçmişi ile 4 adet şiiri yayımlandı.

“Donne in Musica” adlı İtalyan Bilgi Ansiklopedisi’nde, Ekim 2014 “Türk Kadın Besteci” olarak adı kaydedilmiş ve Avrupa Müzik Tarihine “besteci” (compositore) yazıldı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23