• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cahit Kayra kimdir?

1917 yılında İstanbul'da doğan Cahit Kayra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'de öğrenim gördü. 1974 yılında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı oldu.

Cahit Kayra

Cahit Kayra 1917 yılında İstanbul'da doğdu. 1938 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'de öğreniim gördü. Bunun yanında İngilizce ile Fransızca'yı da öğrendi. Mezuniyetinin ardından Maliye Müfettiş Muavini olarak çalışmaya başladı. Maliye müfettişi olduktan sonra staj için 1 yıl süreyle İngiltere'nin Londra sehrine gönderildi. 15 Kasım 1950 tarihinde Gelirler Genel Müdürlüğü Müşavirliği'ne atandı. Bunun yanında Ticaret Vekaleti Tetkik Kurulu Üyeliği, Hazine Genel Müdürlüğü, MİT Genel Sekreterliği Dış Temsilcilikler Delegeliği, Maliye Tetkik Kurulu Başkanlığı, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok kurumda görev yaptı. 1973 yılında Ankara milletvekilliğine seçildi. 1974'de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı oldu. 1978'de yeniden Türkiye İş Bankası'nın yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Cahit Kayra iş hayatının yanı sıra pek çok dergi ve gazetede yazılar yazdı.

 

ESERLERİ

Yakın Doğu ve Irak Petrolleri, A Guide to the Turkish System of Taxation, Türkiye'nin İthalat Politikası, Türkiye'de Serbest Piyasada Altın Ticareti, Türkiye'nin Gerçek Ödemeler Dengesi, Dış Finansman Teknikleri, Bodrum Üzerine Çeşitlemeler, Romantik Bir Karga, Turan Güneş'in Şiirleri, Tarih-i Enderun, Eda Hanım'ın Kırmızı Kedileri, İstanbul Zamanlar ve Mekanlar, İstanbul Haritaları, Eski İstanbul'un Eski Haritaları, İstanbul'un Yokuş ve Merdivenleri, Bostancı Sicilleri, Kandilli-Vaniköy-Çengelköy, Büyük Efendi'nin Sarayı, Hoşçakal Bodrum, Kadıköy Rüzgarları, Sevr Dosyası, Çiçekleri Unuttular, Bir Osmanlı Doktorunun Anıları, Bir Mavi Yolculuk Seyir Defteri, 38 Kuşağı, Dicle'de Kelek İle Yolculuk, Bilgeler ve Balıklar, Dünya Erkekleri Birleşiniz, Telefon Defteri, Yorgunluk Gideren Hikayeler, Osmanlı'da Fetvalar ve Günlük Yaşam, Savaş Türkiye ve Varlık Vergisi 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23