Size daha doğru veriler sunabilmemiz için
lütfen konumunuzu seçin.
Artun Ünsal kimdir?
Hürriyet ve daha sonra Posta gazetelerinde haftalık lokanta eleştirileri yazan ve Osmanlı mutfak kültürü üzerine yaptığı incelemeler çeşitli dergilerde yayımlayan Artun Ünsal, geleneksel Türk mutfağı konusunda yurtiçi ve yurtdışında çeşitli toplantılara konuşmacı olarak katıldı.
1942 İstanbul doğumlu. Paris Hukuk Fakültesi’nde siyasetbilim doktorası yaptı (1970). 1970-73 arasında Hacettepe Üniversitesi’nde, 1975-1982’de A.Ü. SBF’de çalıştı.
1982-1992 arasında gazetecilik yaptı. 1994’ten beri Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesidir.
Kitapları:
Siyaset ve Anayasa Mahkemesi (1980), Kent ve Siyasal Şiddet (Ruşen Keleş’le birlikte, 1982), Chronique d’une Famille Anatolienne (1989; Türkçesi: Kamil ile Meryem’e Dair, 1991), La Vendetta (1990; Türkçesi: Kan Davası, 1995), Benim Lokantalarım (1996), Süt Uyuyunca: Türkiye Peynirleri (1997), Ölmez Ağacın Peşinde: Türkiye’de Zeytin ve Zeytinyağı (2000), Umuttan Yalnızlığa: Türkiye İşçi Partisi 1961-1971 (2002), Nimet Geldi Ekine: Türkiye’nin Ekmeklerinin Öyküsü (2003).