• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kademeli emeklilik çıkacak mı? 6250 primi olanlara erken emeklilik ihtimali var mı?

Kademeli emeklilik çıkacak mı? 6250 primi olanlara erken emeklilik ihtimali var mı?

5 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

M. Baki Alagöz

50 yaşındayım, 8400 prim günü var 26 senedir sigortalıyım. Eyt akranımı 6000 gün ile emekli etti benden 4 ay önce işe girdikleri için. Ben 26 yılın üzerine 10 yıl daha beklemek zorundayım. Üstelik işimden çıkarılsam 8400 prim gününe rağmen hastalandığımdq hastaneye gidemeyeceğim.
  • 18 Gün Önce

İlhan

Sigorta girişi bakımından 1 gün fark ile toplumun bir kısmını 17-20 yıl geç emekliliğe mahkum etmek tartışmasız çok büyük bir adaletsizliktir. Mevcut hükümet derhal bu adaletsizliği ortadan kaldıracak kademeli bir emeklilik sistemini yasalaştırmali ve toplumda adaleti tekrar tesis etmelidir. Konu erken emeklilik değil toplumun emeklilik sistemindeki adaletsizliğin giderilmesi istemidir. Konu toplum vicdanında geniş kitlelerce haykırılıyor. Bu adaletsizliğin çözülmediği her bir gün, toplum vicdanı tarafından hükümete eksi not olarak kaydediliyor.
  • 19 Gün Önce

Doktor

Örnek kuzenim 2 gün için 17 yılmı bekleyecek 7.900 pirim günü var
  • 19 Gün Önce

Fakir

İnsanlara boş umutlar vadediyor , devleti yük altında bırakıyorsunuz bu haberlerle...
  • 19 Gün Önce

Emek ve emekli

Devlet bu erken yaşta emeklilik beklentilerine kesinlikle sonlandırılması gerekiyor. 86 milyon nüfus 17 milyon aktif emekli. 17 milyon emeklinin 8 milyonu çalışıyor. Hem emekli maaşı alıyor. Eğer emekli olmak istiyorsan çalışmaktan vaz geçeceksin, emekli olup çalışamazsın şartı getirilsin emekli olmak isteyenin sayısı %80 azalır. Her fırsatta Avrupa, batı diyoruz. Avrupada emeklilik yaşı 67 ve 70 dir. Bizimki 18 yaş sigortaya giriş ve 47 yaş emeklilik istiyor. Peki bu insan haklarından taviz vermeyen Avrupalıları niye 70 yaşında emekli oluyor?. Bizmi çok zenginiz yoksa Avrupalılarmı anlamadım. Yarını düşünmek zorunda olduğumuzu unutmayalım. Bu hızla yakında çalışanla emekli sayısı eşitlenecek.
  • 20 Gün Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23