• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Hilafet unutulmaz, ideolojilerin ateşi yutulmaz

11 Mart 2020
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Hilafet denildiğinde Peygamber Ashabının eliyle yürütülen Hilafet-i Raşide akla gelmelidir. Hilafet-i Raşide, Müslümanlar için idarede mihenktir. Hilafetin yokluğunda mükerreren hilafeti mahkûm ediyorlar. İlahiyat Fakültelerinde Hilafet ilgili Peygamber hadislerini iptal etmek için doktora çalışmaları yaptırıyorlar. Müslümanları Peygamberin tavsiye ettiği nizama düşman etmeye çalışıyorlar. Bu, kıyamet şiddetinde bir tehlike. Bu tehlikenin içine düşenler kesin gidecekler helake. Bilmiyorlar ki; hilafet fıtrattır, fıtrat unutulur mu? İnsan halife olarak yaratılmış. İnsanın yaratılmasıyla birlikte hilafet gündeme girmiştir. İnsanların oldukları her yerde hilafet gündeme gelecektir. Çünkü hilafetten gayrısı insanın fıtratını tatmin etmez. Beyinlerini ideolojileriyle kirletenler bu hakikati bilmez. Sahâbe neslinden Huzeyfe (r.a.)  Rasûlüllah’ın şöyle dediğini rivayet etti: “Allah’ın dilediği kadar peygamberlik (yönetimi) olacaktır. Sonra o kaldırılacaktır. Sonra Allah’ın dilediği kadar nübüvvet yolunu takip eden hilâfet olacaktır. Sonra Allah onu kaldırmak istediğinde kaldıracak ve sonra da zorba krallık olacaktır ve bu yönetim Allah’ın dilediği zamana kadar devam edecektir. Daha sonra Peygamberin yolunu takip eden hilâfet olacaktır.” (Ahmed b. Hanbel, el-Musned, IV,273; el-Beyhakî, Delâilu’n-Nubuvve, VI, 491; el-Heysemî, Keşfu’l-Estâr an Zevâidi’l-Bezzâr, H. No: 1588, II, 231-232)

Müslümanlar için hilafetin yokluğuyla yok olmak eşdeğerdir. Hilafet, Müslümanlara Asr-ı Saadeti örnek almada vaz geçilmez değerdir. Hilafet-i Şer’iyye ilga edilince Allah tarafından etrafı mübarek kılınan Mescid-i Aksa; oldu ‘katil Siyonist Yahudi’nin yol hanı. Mescid-i Aksa’nın kurtuluşuna sebep olacak şehidlerin kanı. Taştan, tunçtan, topraktan başkası değil Siyonist Yahudi’nin taptığı ilahı. Allah’a kulluk makamında kalınırsa yerde kalmaz Filistinli mazlumların ahı!

Hilafetin ilgasıyla dünyamız karardı. Bırakın insanları ağaçtaki yapraklar sarardı. Fakirler, fukaralar, yetimler, öksüzler kendilerini koruyacak, kollayacak bir sahip aradı. Hilafetin yokluğunda bırakın düşmanı kardeş kardeşi taradı. Hilafetsizlikte ve halifesizlikte direnen, Müslümanlardan çok gâvurlara yaradı.

Hilafet düşmanları dinimizle idare olunma imkânını elimizden aldılar. Gözlerimizden güneşi, burunlarımızdan baharı çaldılar. Hilafetin yokluğunda hayatımızın baharında kışlar yaşadık. Sanki hayatımıza sondan başladık.

Gönülde yabancılar, gündemde yalancılar olunca tükenmiyor acılar. Gönülde iktidar şeytana bırakılmışsa dinmez ki sancılar. İnsana insanlardan peyda olmuş avcılar. Etkili ve yetkili kılınmış hayatımız üzerine zar atan kumarcılar. Kara günlerde gün görmeyi bekliyor alın terleri çalınmış kumbaracılar.

Hilafetin ilgası, bir hicran destanıdır. Hilafetin ilgasından sonra bir ideoloji olarak dayatılan Demokrasi; Müslümanlara giydirilen Yunanlı Filozofların fistanıdır. Hilafetin ilgası, ideolojilerin ateşini yutanlara zevk, sefa düğün. Buna evet dediğinde Peygamberin tavsiyesini elinin tersiyle itip Ebu Bekir’in, Ömer’in, Osman’ın, Ali’nin (Allah hepsinden razı olsun) devirlerine veda ediyorsun, bunu yeniden düşün!

Hilafetin ilgasıyla birlikte İslâm’ın önüne ve yerine geçirilen ideoloji, Allah’ın indirdiğinin gayrısıyla hükmetmektir. Allah’ın indirdiğinin gayrısıyla hükmetmek ise, karanlıktan ibaret olan zulümdür. Zulüm ise ateştir; ateş yutulmaz. 

Yüzleri buz sarmış, yas tutmaya başlamış çiçek ile kuş. Ülke idaresinde Hilafet elimizden kaybolmuş. Hilafet, Peygamber ve Ashab emaneti. İdeolojiler hesabına ona ihanet edenlerin çoktan kopmuş kıyameti!

Hayat kor üstünde kar. İslâm’dan gayrısını tercih eden başkasını değil, kendi eliyle kendini yakar. Hilafetin ilgasından sonra başlayan çileleri anlatmak zor. Bir sır gibi çileler; gel de yaşayan canlı tarihlere sor. Allah’ın hükmü ve hâkimiyeti hiçe sayılıyor. Halkın rızasına tekme atılıyor. Adalet parayla satılıyor.

“Âmentü Billahi” dediğimiz gün Hilafet vahyiden damla oldu serpildi yüreğimize. Güneş doğdu gönül bahçemize. Ondan gayrısı huzur getiremez ömrümüze. Hilafet fıtratımıza uygun olanı fıtratımıza yaklaştıran, zararlı olanı da fıtratımızdan uzaklaştırandır. Kalbte gizlenmiş olsa da yeri; onun yeniden ihyası için sonsuza dek başlatmak gerek seferi!

Hilafet ilga edilince yokluk, yoksulluk ve yolsuzluk aldı bizi çekilmez hayattan. Gidemez olduk gitmemiz gereken hayatın yolundan. Bizi alıkoydular umuda bakan yoldan. Hilafet olmadan helal payımızı alamayız bu yalancı dünyadan.

Hilafet; emanettir, emanete riayettir. Hilafet kesinti kabul etmeyen nebevi sestir susturuldu. İyiliklerin ve güzelliklerin fıtrî serüveni durduruldu. Ümmet kalbinden vuruldu. Kaşlar çatık, gözler puslu. Hak ve hukuk ile mukayyed olan hilafet nizamı olmadan zalimler hiç durur mu uslu!

Bin bir parçaya bölmüşler tek ümmeti. Müslümanlara unutturmuşlar Peygamber tavsiyesi hilafeti. Hükmederse dünyaya kendi başına İslâm’ın devleti. Allah üstümüzden kaldırır kalkmaz zannedilen zilleti!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sütçü İmam

REİS'İMİZ HALİFEMİZ, ULULEMRİMİZDİR. İçimizdeki beyinsizlere duyurulur.

Mustafa

LA KİTABI VEYA İLLA KİTABI nı kim yazdı.??
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23