• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Düşünce Platformu'ndan (TÜDP) Berat Kandili mesajı

Yeniakit Publisher
2020-04-06 15:06:00 -
Türkiye Düşünce Platformu'ndan (TÜDP) Berat Kandili mesajı

Yüksek İstişare Kurulu’nda gazetemizin usta yazarlarından Abdurrahman Dilipak’ın da bulunduğu Türkiye Düşünce Platformu (TÜDP), yarın idrak edeceğimiz Berat Kandili vesilesiyle bir basın bildirisi yayınladı.

Türkiye Düşünce Platformu (TÜDP), yarın idrak edeceğimiz Berat Kandili vesilesiyle basın bildirisi yayınladı.

Yüksek İstişare Kurulu'nda Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Abdurrahman Dilipak, Erol Yarar, Taşkın Koçak ve Prof. Dr. Ahmet Akın'ın bulunduğu Türkiye Düşünce Platformu (TÜDP) adına bir açıklama yapan gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak şöyle dedi:

Bugün biz Affedelim ki Allah da Bizi affetsin

Bugün berat ve affetme günüdür!

Allah’ın bir adı da “Selam”dır. Selam “Barış” demektir. İslam ise “Barışa giden yol” demektir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Bugün her zamankinden daha fazla barış ve af’fa ihtiyacımız. Affedelim ki, affetmeyi hakkedelim. Hatalarımızdan dönelim, tevbe edelim, helalleşelim ki, Allah da bizi affetsin.

Bugün Beraat kandilidir. Affedenler affedilecekler. Bugün günahtan, kul hakkından kurtulma günüdür. Haram’ın sebeb olduğu cehennem ateşi, hastalıkların ve savaşlarda kullanılan silahların yakıcılığından daha yakıcıdır.

Allahın bir adı da “Selam”dır. Selam “Barış” demektir. İslam ise “Barış’a giden yol” demektir. İslam, insan’ın aklı ile vicdan’ını barıştırır. İnsan’ı insan’la barıştırır, insan’ı tabiat’la, fıtrat’la barıştırır. Bu 3 Barış insanı Allah’la barışa götürecektir. Değilse insan Allah’la savaştadır.

7 Nisan 2020 / Salı günü idrak edilecek Berat Kandili rahmet, icabet, gufran, af, arınma gecesidir. Bugün kardeşlerimizin çoğu oruç tutacaklar ve geceyi de ibadetle geçireceklerdir. Tabi ki önce yaptıklarımızı düşünüp günahlarımızdan tevbe etmemiz gerek. Kul hakkına girmişse mal, para, makam, o her ne ise onu sahibine iade edip ondan uzaklaşmamız gerek. İmkanı olanlar borçlarını ödemeli, alacaklı olanlar, mümkünse karşı tarafın ödeme güçlüğü varsa ve borçlu havaici asliyesini karşılamakta zorlanıyorsa alacağımızdan kısmen ya da tamamen vazgeçmeli ya da borçluya ödeyebileceği zamana kadar mühlet vermeliyiz. Kimin kalbini kırmışsak özür dilemeliyiz. Küsler barışmalı, küs değilsek küsenlerin arasını bulup barıştırmalıyız. Bizde hakkı olanlardan helallik dilemeli, gönlünü almalıyız. Yoksul ve muhtaçlara yardım etmeli, dost ve arkadaşlara ikram etmeliyiz ki gerçek anlamda Beraat’e erelim. Mahkumlardan pişmanlık duyanlara da devletten ve haksızlığa uğrayanlardan merhamet dileyelim.

Allah’ın rahmetinin tecellisi için bu gün O’na iltica edelim. “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” müjdesine mazhar olalım.

TÜDP olarak bu kandil vesilesi ile, 3 Ayların 2.si olan Şaban 1441’in 15. Gecesi idrak edeceğimiz olan Beraat kandilinizi tebrik ederken, bu gecenin bağışlanma ve ihsana, hastalık ve belalardan kurtulmaya vesile olması için herkesi ve kendi nefsimizi Allaha, resulüne ve kitaba, kardeşliğe çağırıyoruz.

Türkiye Düşünce Platformu Yüksek İstişare Kurulu

Prof. Dr. Hayrettin Karaman

Abdurrahman Dilipak

Erol Yarar

Taşkın Koçak

Prof. Dr. Ahmet Akın

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23