• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'yı vuracak yeni hamleyi duyurdular: İki ülke düğmeye bastı

Yeniakit Publisher
2020-03-12 09:31:00 - 2020-03-12 09:32:59

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Rusya'yı vuracak yeni hamleyi duyurdular: İki ülke düğmeye bastı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün, önde gelen üreticileri arasında yer alan Irak ve Kuveyt, nisan ayı teslimatları için petrol fiyatlarında indirime gidiyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş en çok Rusya'yı vurmuş, ülkede döviz fırlamıştı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), önde gelen üreticileri arasında yer alan Irak ve Kuveyt, nisan ayı teslimatları için petrol fiyatlarında indirime gidiyor. İki ülkenin indirim ve üretim konusunda Suudi Arabistan'ı takip edeceği ileri sürülüyor.

OPEC ve OPEC dışı ülkelerin (OPEC+) toplantısında ek üretim kesintisi kararının çıkmaması, küresel piyasada arz fazlasında artış riski oluştururken, Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde ham petrol talebini olumsuz etkiliyor. Her iki durum petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor. OPEC ve Rusya'nın da dahil olduğu OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin Viyana'daki toplantısından üretim kesintisi kararının çıkmamasıyla Brent petrolün varil fiyatı 31 dolara kadar geriledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Suudi Arabistan Asya, Avrupa ve ABD'deki müşterilerine varil başına 6 ila 8 dolar arasında bir indirim sunacağını açıkladı. Ayrıca, küresel ekonomik yavaşlamaya ve talep düşüşüne rağmen, petrol üretimini artırılacağı belirtildi.

İki ülke daha düğmeye bastı

Bloomberg'de yer alan habere göre, Irak, Nisan ayı teslimatları için varil maliyetini 5 dolar düşürdü. Aynı zamanda, kaynaklara göre, devlet şirketi Devlet Petrol Pazarlama Örgütü (SOMO) ihracatı önümüzdeki ay artırmayı planlıyor.

Kuveyt de, Asya'dan gelen alıcılara petrolün varil fiyatında 6 dolar indirim yapacak.

Rusya etkilendi

ABD merkezli Wall Street Journal'a göre, Suudi yetkililer bu fiyat düşüşü ile doğrudan Rusya'nın enerji piyasasındaki pozisyonunu zayıflatmayı amaçlıyor.

Ancak Suudi Arabistan tarafı, Suudi Arabistan'ın Rusya Federasyonu ile bir fiyat savaşı ilan etmediğini ve Rusya'nın petrol piyasasının en önemli ortağı olduğunu ileri sürüyor.

Kaynak: Star.com.tr

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gocasolak

Bunu Suriye halkı için geçen hafta yapsaydınız, ne kadar DEĞERLİ olurdu. Allah herkese akıl fikir, ve iman nasip etsin.

Vatandaş

Haydi koç lar şu moskof kalleş rusya nın ekonomisini bitirin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23