• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öz Sağlık-İş'ten "sağlık çalışanları risk altında" uyarısı

Yeniakit Publisher
2020-04-04 11:05:16 -
Öz Sağlık-İş'ten "sağlık çalışanları risk altında" uyarısı

Genel Başkan Devlet Sert: - "Sağlık ve sosyal hizmet işçilerimiz, bu süreçte hayatından, sağlığından, evinden, ailesinden ve kişisel ihtiyaçlarından feragat ediyor" - "Yaptıkları iş dolayısıyla tıpkı doktorlar ve hemşireler gibi ambulans sürücülerimiz, klinik destek personelimiz, hasta taşıma personelimiz ve hasta bakım personelimizin de bu hastalığa yakalandıklarına dair haberler maalesef günbegün artarak devam ediyor"

ANKARA (AA) - FIRAT TAŞDEMİR - Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, "Sağlık ve sosyal hizmet işçilerimiz, bu süreçte hayatından, sağlığından, evinden, ailesinden ve kişisel ihtiyaçlarından feragat ediyor." dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sert, sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yen tip koronavirüse (Kovid-19) karşı risk altında çalıştığını söyledi.

Hastanelerde çalışan işçilerin virüse yakalanan vatandaşları sedyeyle taşınmak, odalarını temizlemek, giriş kayıtlarını yapmak ve solunum cihazlarını temizlemek gibi işlemleri yaptıklarını anlatan Sert, sağlık işçilerinin de sağlık çalışanları gibi büyük fedakarlık gösterdiğini ifade etti.

Sert, "Sağlık ve sosyal hizmet işçilerimiz, bu süreçte hayatından, sağlığından, evinden, ailesinden ve kişisel ihtiyaçlarından feragat ediyor." diye konuştu.

Hastanelerde çalışanların, koronavirüs vakalarıyla doğrudan temas ettiğini vurgulayan Sert, "Yaptıkları iş dolayısıyla tıpkı doktorlar ve hemşireler gibi ambulans sürücülerimiz, klinik destek personelimiz, hasta taşıma personelimiz ve hasta bakım personelimizin de bu hastalığa yakalandıklarına dair haberler maalesef günbegün artarak devam ediyor." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hastanelerdeki sağlık ve sosyal hizmet işçilerin sayısının yeterli olmadığını aktaran Sert, işçilerin uzun süreli ve sık aralıklı vardiyalarda çalışması nedeniyle yeterince dinlenmediklerini, hijyenlerini tam anlamıyla sağlayamadıklarını anlattı.

- "İşçiler, önleyici tedbirlerin alınması noktasında büyük rol oynamaktadır"

İşçilerin de koronavirüsle mücadelede hayati rol oynadığının altını çizen Sert, şöyle devam etti:

"Sağlık işçileri, koronavirüs mücadelesinde, ikametinden alınan hastaları en uygun hastaneye hızlı bir şekilde naklediyor. Hastane acilinde bulunan hastaların tüm tetkik ve işlemleri için hastane için transportunu sağlıyor. Daha sonra yoğun bakımdaki koronavirüs hastalarının bakım ve pozisyon işlemlerini yapıyorlar. Sosyal hizmetlerde ise risk altında bulunan 65 yaş ve üstü kişilere hizmet veren bakım personeli işçilerimiz, huzurevlerinden başlayarak, rehabilitasyon merkezlerine ve çocuk evlerine kadar tüm sosyal hizmetlerde salgını önleyici tedbirlerin alınması noktasında büyük rol oynamaktadırlar."

Sağlık çalışanları ve işçilerinin hayatları pahasına verdikleri mücadelenin maddi karşılığı olmadığını açıklayan Sert, "Memur statüsünde görev yapan personele ve hekimlere yapılan tavandan ek ödeme iyileştirmesinin, evlerinden uzak bir hayat süren sağlık ve sosyal hizmet işçilerimize verilmemesi, şüphesiz vicdanları yaralamış, motivasyon anlamında olumsuz bir algıya sebep olmuştur." ifadelerini kullandı.

Salgın nedeniyle hastanelerde hijyenik ortamların öneminin daha da arttığını bildiren Sert, şunları kaydetti:

"Koronavirüs salgını gösterdi ki, hastanelerde ya da diğer sosyal hizmet kurumlarındaki personel yetersizliği, telafisi zor süreçlerin yaşanmasına sebebiyet verebilir. Sağlık Bakanlığımızın yeni personel alımı yapacağı bu günlerde, binlerce işçinin işe alımında tüm etkenler göz önüne alınarak hareket etmesi gerekiyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muhammed nur

Bu adam bu kadar konuşuyor ama sözleşme yapmadık saglık calışanları hala asgari ücret alıyor demiyor...saklamasına gerek yok hiçbişeyi 4/D saglık calışanlarını oyalıyor bu hakiş sendikası..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23