• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mart ayında ödenen KYK yurt ücretleri öğrencilere geri iade edilecek mi?

Yeniakit Publisher
2020-03-26 14:18:00 - 2020-03-26 14:20:15
Mart ayında ödenen KYK yurt ücretleri öğrencilere geri iade edilecek mi?

KYK yurt ücretleri mart ayından sonra ödenecek mi? Mart ayında ödenen Yurt ücretleri öğrencilere geri iade edilecek mi yoksa okullar açıldığında eylül ayının KYK yurt ücretinden mi düşülecek? Sorularını koronavirüs nedeniyle üniversitelerin bahar dönemi yüz yüze eğitimin tamaman bitmesiyle birlikte öğrenciler tarafından sıkça sorulmaya başlandı. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) mart ayı yurt ücretini ödeyenler ne yapacak? KYK mart ayı yurt ücretleri geri iade mi edilecek?

KYK yurt ücretleri mart ayından sonra ödenecek mi? Mart ayında ödenen Yurt ücretleri öğrencilere geri iade edilecek mi yoksa okullar açıldığında eylül ayının KYK yurt ücretinden mi düşülecek? Sorularını koronavirüs nedeniyle üniversitelerin bahar dönemi yüz yüze eğitimin tamaman bitmesiyle birlikte öğrenciler tarafından sıkça sorulmaya başlandı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında dezenfekte işlemlerine ağırlık verileceğini belirten Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Kasapoğlu KYK yurt ücreti ve KYK burs ve kredi ücretlerine ilişkin olarak şunları söyledi: “Üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren tatil edilmesiyle birlikte; arzu eden öğrencilerimiz üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca, kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Bu kararı veren öğrencilerimiz, eğer 75 günlük yıllık izin süreleri bitmiş ise, ‘Özel İzinli’ sayılacaklar. Bakanlığımız, bu süre zarfında yurtlarımızın dezenfekte işlemlerine ağırlık verecek” açıklamasında bulundu. KYK ödemeleriyle ilgili belirsizliği de netleştiren Bakan “Kredi ve burs ödemeleri ise aynen devam edecek” Mart ayında ödenen Yurt ücretleri öğrencilere geri iade edilecek mi? Sorusuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Mart ayının KYK yurt ücretini ödeyenlerin ücretlerinin iade mi yoksa okulların açılmasıyla birlikte eylül ayının KYK yurt ücretinden mi düşüleceği önümüzdeki günlerde yapılması beklenen açıklama sonrası netlik kazanacak.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nevin

Peki ya eylül ayinda ödenecekse mezun ogrencilerinkini nasil odeyeceksiniz?

Zeynep

Mart ayı ödediğimiz kyk yurt ücretine ne olacak geri ödenecek mi tekrardan yoksa eylül ayı yurt ücretin yerine mi geçecek Peki mezun durumunda olan öğrencilerin yurt ücretleri ne olacak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23