• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KOSGEB’den üçlü koruma paketi

Yeniakit Publisher
2020-03-26 10:39:00 -
KOSGEB’den üçlü koruma paketi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni tip Corona virüsüne (Kovid-19) karşı KOSGEB vasıtasıyla 3 ayaklı bir planı devreye soktu.

Planın ayrıntılarını paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “KOSGEB alacaklarını 3 ay erteliyoruz. Projelere de 4 ay ek süre veriyoruz. Koruyucu sağlık ürünleri üretimine ise ilave destek sağlıyoruz” dedi. Varank, yerli imkânlarla dezenfektan, koruyucu elbise, maske ve eldiven üreten işletmelerin hazırlayacakları projelere 4 milyon 200 bin lirası geri ödemeli olmak üzere 6 milyon liraya kadar destek vereceklerine işaret etti.

Üreticilerle görüşüldü

Piyasalardaki tüm gelişmeleri yakından izlediklerini aktaran Varank, şunları kaydetti: “Covid-19’un tüm dünyaya yayılmasının ardından listeye eklediğimiz ürünlerde doğal olarak bir talep oluştu. Talebi karşılamak için üreticilerle yani işletmelerle ve KOBİ’lerle temasa geçtik. Vereceğimiz desteklerle bu ürünlerdeki artan talebin karşılanmasına katkı sağlayacağız. Bazı fırsatçıların ortaya çıkardığı spekülasyonların da önüne geçeceğiz.” KOSGEB tarafından KOBİ’leri koruyacak stratejik adımlar atıldığını dile getiren Varank, “Geri ödemeli destekler kapsamında 30 Haziran 2020’ye kadar olan alacaklar ertelendi. Bu durumdaki işletmelerin 30 Haziran 2020 tarihine kadar yapması gereken ödemeleri 3 ay ötelendi” ifadelerini kullandı. Varank, işletmelerin geri ödeyecekleri taksitlerin tamamının ötelendiğinin de altını çizerek, “Vade sayısı değişmeyecek. Herhangi bir yasal faiz de alınmayacak. Bu karardan daha önce KOSGEB alacaklarının ertelenmesi kararlarından yararlanan KOBİ’lerimiz de yararlanabilecek” diye konuştu. Varank, ayrıca “Proje süresi ya da girişimcilik programı yükümlülüklerini 11 Mart 2020 ve sonrasında yerine getirmesi gereken işletmelere 4 aya kadar ek zaman vereceğiz. Böylece projeler kesintiye uğramamış olacak” şeklinde konuştu.

Tüm enstrümanları kullanacağız

“Covid-19 salgın riskine karşı ilk reaksiyon gösteren ülkelerden biriyiz” diyen Varank, şunları söyledi: “Bakanlık olarak virüs, Çin sınırlarındayken alacağımız önlemleri masaya yatırmaya başladık. İşletmelerimiz, dünyaya hızla yayılan bu salgından elbette etkileniyorlar. KOBİ’lerimizi korumak için yapılması gerekenleri biliyoruz. Bunları uygulamaya başladık. Bu süreçte ve dünyada bu salgının etkileri ortadan kalktıktan sonra üretimde sürekliliği sağlamak için elimizdeki tüm enstrümanları kullanmaya devam edeceğiz.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

GÜLHAN AYDINLI

Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Daha önce verilen 1 yıl ödemesiz FAİZSİZ 36 ay vadeli KOSGEB kredisinin geri ödemesi nin son taksit bu Mart ayında bitiyor. Bu kredinin esnafın çok zor durumda olduğu bu günde aynı şekliyle ve miktarla tekrar yenilenmesini talep ediyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23