• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakan Atilla’dan aile şirketlerine davet

Yeniakit Publisher
2020-02-26 10:12:00 -
Hakan Atilla’dan aile şirketlerine davet

Aile şirketlerinin belirli noktadan sonra kurumsallaşma ve süreklilik konusunda sorunlar yaşadığını belirten Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, "Biz bu sorunların üstesinden gelebilmek için şirketlerimizin kendilerini borsada temsil etmelerini, halka arza yakın olmalarını istiyoruz." dedi.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen “Gaziantep Sermaye Piyasası ile Buluşuyor” etkinliğinde yaptığı konuşmada, Gaziantep’in müteşebbis ruhuyla ihracattan üretime kadar birçok alanda örnek olduğunu söyledi. Borsayla ilgili algının genellikle hisse senedi üzerinden devam ettiğini ifade eden Atilla, “Oysa ki borsa sadece hisse senedinden ibaret değil. Borsa aynı zamanda girişimci ve iş adamlarımızın kendi risklerini yönetebilecekleri bir platform” ifadelerini kullandı.

Önemli uyarı

Borsa İstanbul’un her zaman ürünlerin ve risklerin nasıl yönetileceği konusunda bilgilendirme yapmaya hazır olduğunu dile getiren Atilla, “Aile şirketleri belirli noktadan sonra kurumsallaşma ve süreklilik konusunda sorunlar yaşıyor. Biz bu sorunların üstesinden gelebilmek için şirketlerimizin kendilerini borsada temsil etmelerini, halka arza yakın olmalarını istiyoruz” dedi.

Taşkesenlioğlu ise, “2019 yılını dengelenme yılı olarak planlayan ve geçtiğimiz yılda, enflasyon, faiz ve döviz kurundaki oynaklığı minimum seviyeye indiren Türkiye’nin, 2020 ve sonrası için birinci gündem maddesi büyüme olacaktır” diye konuştu.

Küresel sermaye vurgusu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım da sermaye piyasalarının ülkelerin ekonomik gelişiminde ve refahının artırılmasında işlevlerinin büyük olduğunu dile getirdi.

Teknolojinin sınır tanımadığını, artık mal ve hizmet gibi sermaye hareketlerinin önündeki engellerin ortadan kalktığını ve adeta paranın ortak bir kaynağa dönüştüğünü ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: “Yani artık senin paran, benim param değil, hepimizin kullanımına olanak sağlayan küresel sermaye var. Bu küresel sermayeden pay alabilmek, ekonomik gelişime katkıda bulunacak yatırımlar gerçekleştirmek noktasında da sağlam ve sağlıklı işleyen sermaye piyasaları olması gerekiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Etkinlikle, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Atilla ile Taşkesenlioğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23