• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'yı fırtına vurdu! 26 bin hanede elektrik kesildi, yüzlerce kişi tahliye edildi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Fransa'yı fırtına vurdu! 26 bin hanede elektrik kesildi, yüzlerce kişi tahliye edildi

Fransa'nın güneyini şiddetli fırtına, dolu ve sağanak vurdu. Var vilayetinde 26 binden fazla hanede elektrik kesilirken, Castelnaudary'deki festivale dolu yağışı damga vurdu. 700 kişi sığınma alanlarına yerleştirilirken yaklaşık 20 kişi hipotermi belirtileri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bazı bölgelerde yalnızca bir saatte yaklaşık üç haftalık yağış düştü.

Fransa'nın güney kesimlerinde etkili olan şiddetli hava koşulları hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına, sağanak ve dolu nedeniyle binlerce kişi elektriksiz kalırken çok sayıda bölgede tahliyeler gerçekleştirildi.

26 binden fazla hanede elektrik kesildi

Fransa'nın güneydoğusundaki Var vilayetinde şiddetli fırtına nedeniyle 26 binden fazla hanede elektrik kesintisi meydana geldi.

Var Valisi Simon Babre, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan zorunlu olmadıkça seyahat etmemelerini istedi.

Belgentier, Pradeş, Lorgues ve Barjols kasabalarında ise yıldırım düşmesi sonucu yangınlar çıktı. Yangınlara itfaiye ekipleri müdahale etti.


Festivali dolu vurdu

Aude vilayetine bağlı Castelnaudary kentinde düzenlenen halk festivali sırasında başlayan dolu ve fırtına paniğe neden oldu.

Kentte rüzgârın hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkarken meteoroloji görevlileri yalnızca 12 dakikada 28,6 milimetre yağış kaydetti.

Şiddetli hava koşulları nedeniyle festival alanındaki 700 kişi, belediye tarafından açılan iki salona yerleştirildi.

Yaklaşık 20 kişi hastaneye kaldırıldı

Fırtınaya yakalanan kişilerden yaklaşık 20'sinde hipotermi belirtileri görüldü. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kişiler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

1 saatte 3 haftalık yağış

Fırtınanın vurduğu bir başka bölge ise Alpes-Maritimes oldu.

Vilayetin bazı noktalarına yalnızca bir saat içerisinde yaklaşık üç haftalık yağış miktarına eşdeğer yağmur düştüğü bildirildi.

Şiddetli yağışların ardından sel riskinin yükselmesi üzerine bazı kamp alanlarının boşaltılmasına karar verildi.

Yüzlerce kişi tahliye edildi

Alpes-Maritimes'a bağlı Pegomas kentinde 200 kişi kaldıkları yerlerden tahliye edilerek belediyeye ait binalara yerleştirildi.

Antibes kentinde ise ekipler 150'den fazla tatilciyi güvenli bölgelere tahliye etti.

Meteoroloji yetkilileri, Fransa'nın güneydoğusundaki 4 vilayette fırtına riski nedeniyle "turuncu alarm" verildiğini duyurdu.

Bölgedeki şiddetli yağış, fırtına ve sel riskine karşı vatandaşlardan yetkililerin uyarılarını takip etmeleri istendi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23