• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erteleme, adayların motivasyonunu artıracak

Yeniakit Publisher
2020-03-28 10:46:00 -
Erteleme, adayların motivasyonunu artıracak

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında eğitim camiasında alınan tedbirlerin en önemli olanlarından birisi de üniversite adaylarının hazırlandığı YKS sınavının ertelenmesi oldu.

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın YKS’nın 25-26 Temmuz’a ertelendiğini duyurmasında sonra tarih belirsizliğinin ortadan kalktığını belirten uzmanlar, adaylara çalışmaya devam etmeleri ve motivasyonlarını kaybetmemeleri uyarısında bulundu.

En doğru şey: Evde Kalmak

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzman Psikolojik Danışman ve Kariyer Danışmanı Ece Tözeniş, üniversite adaylarının son dönemde motivasyonlarının biraz düştüğünü belirterek, “Üniversite adaylarının birçoğu evde kalmaktan sıkıldı, motivasyonu düştü, ders çalışmakta, konsantre olmakta zorlanmaya başladı. YÖK Başkanı sayın Saraç’ın yaptığı açıklamayla en azından sınavların ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili tereddütler son buldu’’ diyerek adaylara tavsiyelerini şu şekilde sıraladı: “Diyorsunuz ki, ‘Ne olacak bizim halimiz?’ Öncelik sağlığımızdır. Kendimizi korumak adına şu anda yapabileceğimiz en iyi şey “Evde Kalmak”. Zaman içerisinde de diğer sorularımıza cevap bulacağız. Konularla ilgili YÖK’ ten gelecek açıklamayı bekleyeceğiz.

ÖSYM’nin altyapısı sağlam

Daha önceki yıllardan gelen tecrübelerimize dayanarak şunu söyleyebiliriz; ÖSYM’nin sınavları kısa zamanda okuyabilecek bir alt yapısı var. Sonuçlar, kısa sürede açıklanır, tercih döneminin ardından da, tahminen ağustos sonunda yerleştirmeler tamamlanmış olur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23