• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diriliş Ertuğrul 38. bölüm

Yeniakit Publisher
2015-12-18 02:30:00 -

Reyting rekorları kıran Diriliş 'Ertuğrul' yine nefes kesti.

Diriliş Ertuğrul 38. Bölüm özeti

Ertuğrul, Tuğtekin’e aklını başına almasını söyler. Alplerinin pusatlarını bırakmasını söyler. Tuğtekin’i öldürebilecekken Alplerini de alıp giden Ertuğrul, kardeş kanı dökmek istemez. Oradan uzaklaşan Ertuğrul'dan sonra Noyan harekete geçer.

Aytolun, Selcan’ın herşeyi bilmesinden rahatsızdır. Gümüştekin ona sabırlı olmasını söyler. Ancak Aytolun’un sabretmeye niyeti yoktur. Önce otağını sonra da obayı ele geçirmek ister.

Noyan, Tangut ve diğer adamlarıyla birlikte Tuğtekin’i kıskıvrak yakalar. Kocabaş’ın hain olduğunu o anda anlar ancak iş işten geçmiştir. Ulu Bilge’ye çalmaya başlaması için talimat verir Noyan. Kapışma başlar. Noyan ve adamları kısa sürede Tuğtekin’in Alplerini yere serer. Tuğtekin’i de oldukça fazla yaralamıştır ona otağına gidip Noyan’ın kahramanlığını anlatmasını söyler.

Noyan, Tuğtekin’i bir çukura atar. Kocabaş’a da obaya gidip Tuğtekin’i Ertuğrul’un öldürdüğünü söylemesini ister. Ancak bakar ki Kocabaş fazla darbe almamış, onu iyice dövüp öyle gönderir obaya. Noyan’ın planı Kayılarla Dodurgalıları birbirine düşürmek ve obayı ele geçirmektir. Noyan oldukça rahatlamıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gümüştekin Ertuğrul’un masum olduğunu Aytolun’a itiraf eder. Kayıyı ele geçirmek için Hayme hatunun gönlünü kazanması gerektiğini söyler. Selcan hatun da Gökçe’yi dövüp iyice hırpalar ki kendine gelsin. Hayme Ana içeri girdiğinde Selcan’a artık sabrının kalmadığını ve bu gidişi bırakmasını ister. Ancak Selcan hatun kararlıdır. Herşeyi gören Selcan hatun, Aytolun’un gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için yemin eder. Hayme Ana ise Gündoğdu’ya yeni bir eş bulup çocuk sahibi olması için izin verir.

Goncagül ve Aytolun'a fırsat doğmuştur. Gündoğdu ile buluşur Goncagül. Ertuğrul cenk ederken, Gündoğdu Goncagül’le muhabbettedir.

Toy toplanır. Dodurgalılar en büyük dertlerinin uslanmaz Ertuğrul olduğunu söylerler. Sultan’ın adaletinden kaçmakta olduğunu iddia ederler. Dodurgalılar Kayıların varlığından artık rahatsızdır ve Ertuğrul’un hain olduğunu söylerler hep bir ağızdan. Korkut Bey Ertuğrul’un Oğuzların kurtarıcısı olacağını, bu yoldan bir an bile şaşmadığını söyler. Ertuğrul hain değildir diye haykırır. Ancak tam o sırada Kocabaş Toy’a girmek için izin ister. Ertuğrul’un Alpleriyle saldırıp hepsine kıydığını söyler. Tuğtekin’in de ağır yaralandığını ancak onu daha sonra görmediğini söyler. Korkut bey Hayme Ana ve kayıları obasından kovar.

Noyan’dan şaşırtan hümanist sözler şaşkınlık yaratır. Ellerindeki kanı hiçbir nehrin temizleyemeyeceğini söyler Noyan. Abdurrahman’a ne düşündüğünü sorarlar. Kayıların bu saatten sonra kimin sözünü dinleyeceğini öğrenmek isterler. Abdurrahman Ertuğrul’un kellesi gidecek, Kayılar ve Dodurgalıların ya birbirlerini öldüreceğini ya da Noyan’a tabi olacaklarını söyler.

Artuk Bey, Tuğtekin’in öldüğü haberini Ertuğrul’a götürür. Kocabaş’ın onu Ertuğrul ve Alplerinin öldürdüğünü söylediğini de haber verir. İşler Ertuğrul için iyice zorlaşmıştır. Herkesin buna inandığını söyler Artuk bey. Tuğtekin’in cenazesine ulaşılamamıştır. Ertuğrul onun yaşama ihtimali olduğunu söyler ve aramaya karar verir.

Hayme ana Korkut beyi görmeye gelir. Korkut beyin durumu kötüleşir.

Gündoğdu, Kocabaş’ı sorgular. Ancak Kocabaş, yalan söylemeye devam eder. Gündoğdu da Alplerini alır ve Tuğtekin’i aramaya çıkar. Gümüştekin de onlarla beraber gider. Gündoğdu ve Ertuğrul ormanda karşılaşırlar. Gündoğdu Ertuğrul’dan teslim olmasını ister ancak Ertuğrul olmaz der ve saklanır.

O sırada Kocabaş halkı galeyana getirmek için çalışmaktadır. Kayılardan hesap sormak için herkesi doldurur. Aytolun ise Gümüştekin ile birlikte gelecek hayalleri kurarlar. Gümüştekin Konya’da yepyeni bir cihan kurulduğunu ve bu topraklarda yer edinmek gerektiğini söyler.

Hayme Ana Ertuğrul’un yine haklı çıktığını kabullenir. Kocabaş’ın hainliğini ispat etmek gerek diye düşünür.

Tuğtekin bulunacak mı? Kocabaş’ın hain olduğu ortaya çıkacak mı?

Gündoğdu’dan haber gelir, onu obanın yakınlarında bekleyecektir. Obada işler iyice karışmış, Dodurgalılar Kayılara saldırıya geçmiştir. Ertuğrul Alpleriyle helalleşir. Onları Allah’a emanet eder.

Tuğtekin ve Noyan kapışma sahnesi büyük heyecana neden oldu...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23