• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Angela Merkel, Fayiz es-Serrac ile görüştü

Yeniakit Publisher
2020-03-12 19:49:35 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Angela Merkel, Fayiz es-Serrac ile görüştü

BERLİN (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Merkel ve Serrac'ın Libya ihtilafındaki mevcut siyasi ve askeri durum hakkında konuştuklarını ifade etti.

Açıklamada Merkel'in, salı günü Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile yaptığı konuşmada olduğu gibi en kısa zamanda BM himayesinde Cenevre'de iki tarafın ateşkes anlaşmasını imzalamalarının aciliyetini vurguladığı belirtildi.

Angela Merkel'in Serrac'a ayrıca Berlin Konferansı kararları doğrultusunda siyasi süreçte ilerleme kaydetmenin gerekliliğini ifade ettiği kaydedildi.



Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23