• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
14
Yeniakit Publisher
 Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

2016-02-04 16:15:29
Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz? * Yumurtanın kalori değeri düşüktür. 1 adet yumurtada 80 kalori vardır ve bunun %80’i sarısındadır.

#1
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

* Katı şekilde haşladığınız yumurtaları 1 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. Yumurtanın çiğ veya pişmiş olduğunu anlamak için yumurtayı kendi etrafında hızlıca döndürün. Düzgün şeklide dönüyorsa pişmiş demektir.

#2
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

* Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz. Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynattığınızda, yumurtanın sarısı yeşile döner.

#3
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

* Haşlanmış yumurtayı kolayca soymak için hafifçe tezgaha vurup, çatlaklar oluşturun. Soymadan önce kısa bir süre soğuk suda tutmayı unutmayın. Buzdolabına sakladığınız yumurtaların yanında soğan, peynir gibi kokusu yoğun besinler bulundurmayın. Çünkü gözenekli bir yapıya sahip olan yumurta kabuğu, kokuları içine çeker.

#4
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurtanın akını sarısından ayırmak için ne yapmak gerekir? Yumurtanın akı ile sarısını elimizde ayırmak her zaman iyi sonuçlar vermeyebilir. Yumurta akını sarısından düzgün şekilde ayırmak için küçük bir huninin içine yumurtayı yavaşça kırın. Yumurta sarısı üstte kalırken, akı altta kalacaktır.

#5
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Not: Yumurtaları sivri uçları aşağı gelecek şekilde, mümkünse kendi kutusunda, 2 hafta boyunca tazeliğini yitirmeden buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

#6
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurtanız nasıl olsun? Yumurtayı yemek istediğiniz kıvama göre şu hususlara dikkat ederek pişirebilirsiniz...

#7
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Rafadan yumurta: Kaynar suyun içine bir tutam tuz ilave edip, orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Kayısı yumurta: Kaynar suda 5-6 dakika pişirin. Yumurtayı sıcak sudan alıp, soğuk suya tutun. Katı (söğüş) yumurta: Kaynar suda 8-10 dakika pişirin.

#8
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurtanın taze olup olmadığını nasıl anlarsınız? Yumurta bayatladığında, çapı genişlemeye başlar. Yumurta ne kadar taze ise o kadar ağır olur. Yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu da su testidir:

#9
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Su dolu bir bardağın içine yumurtayı bırakın. Dibe yatay olarak batıyorsa yumurta taze demektir.

#10
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurta, suyun içinde uç kısmı aşağı dönük şekilde, dikey duruyorsa bayatlamaya başlamış demektir.

#11
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurta suyun yüzeyine çıkıyorsa bayat demektir.

#12
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurta satın alırken nelere dikkat etmek gerekir? Satın alacağınız yumurtaların soğuk ortamda korunuyor olmasına dikkat edin. Temiz kabuklu, düzgün görünümlü ve üzerinde üretim ve son kullanma tarihi bulunan yumurtaları satın almaya özen gösterin.

#13
Foto - Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurta alırken çatlak ya da kırık olup olmadığını kontrol edin.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23