• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

İman hizmeti! Said Nursi ve çaplı adam olmak!

15 Haziran 2018
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Zaman ahir zaman mı?!

Hayat işaret ve beşaretleriyle dalalette ve taklitte olan müslümanların karşısında bütün gücüyle tahribatlarını yaşattırıyor...!

Ata, dedelerimiz hayatlarında risaleyi nur külliyatını İnebolu’nun dağ köylerinde büyük korku ve zorluklarla elle yazarak hizmet etmeleri de, bizlere bu yazılı mirası bırakmaları da tesadüf olmadığına inanarak;

Biz de bu yolda Allah’ın ve bu ülkenin düşmanlarına karşı mücadelemize, “Türkiye normalleşiyor! İslamlaşıyor!” gibi söylemlere rağmen, büyük saldırılara maruz kalmamıza rağmen, “büyük dağın karı çok olur” diyor ve mücadelemize devam ediyoruz ve diyoruz ki:

Yapılması gereken hedef:

Ehli imanı dalaletten kurtarmak; taklidi imanı tahkikiye çevirmek yani hakiki Kur’an-ı ve sünnetullahı hayatında kal ile değil haliyle yaşamak... 

İşte o zaman Allah cc müjdesini veriyor “O, razı olsa bütün dünya size karşı olsa hiç ehemmiyeti yok O, isterse ve dilerse bütün kullarını razı ettirir...”

Demek ki mesele O’nu razı etmek!

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri Ömrü hayatında bu doğruyu şiar edinerek hayatına binlerce eseriyle, bıraktığı talebeleriyle  bir iman, inanç ve hayat felsefesi ile günümüzde de büyük hizmetleri gören büyük bir miras bıraktı!

Bediüzzaman’ın yapmak istediği neydi ve bu helaket felaket asrında onu nasıl anlamalıydık!

Bu konuda bu vuzuhlu yazıyı günümüze bağlantı kurarak sizlerle paylaşmak istedim!

“Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ilmi feraseti ve Beşaretiyle Ümmeti Muhammed’in hilafetinin kaldırılacağı, asıl meselenin bir iman zafiyeti olduğunu, Allahu Teala’nın kudretine, kitabına ve Peygamber (s.a.v) nübüvvetine teslimiyette aslında bu toplumda sorun olduğunu, yani bir iç çürüme olduğunu gördü o dönemde çok kritik bir dönemde asıl ihtiyacın Allah’a imana, Kur’an-ı azimüşşana ve nübüvvet makamının ihyasına, böylece bunların toplamından da ahirete doğru yürüyen mümin nesil getirmeye yönelik bir çalışma yaptı. 

Allahu Teala’nın planında var olan bir şeydi bu şüphesiz yani hilafetin bir gün kaldırılacağı ümmeti Muhammed’in başsız kalacağını Allah murat etti de Ümmeti Muhammed’e yol gösterecek büyük bir rehberlik yapacak isimler murat etti. Türkiye’de Said Nursi Rahmetullahi aleyh ömrünün büyük kısmı azamını imana hizmet ederek, ümmeti Muhammed’in asıl sorununa iyi değinerek geçirdiği için ümmeti Muhammed’in en zor zamanlarından birinin en çetin adamlarından biri olarak yaşamış görüyoruz!

Bunun için bekar kaldığından, bunun için sürgünler yediğinden, bugün niçin siyasilere muhatab, o zamanın en güçlü adamına karşı direnmesinden hepsinden anlıyoruz ki üç günlük dünya değildi!

Herkesin çapı kadar özgül ağırlığı kadar sorunu olur!

Hilafetli yıllardan, Bolşevikli yıllara doğru kayan bu toprakların davasını taşıyan biri günde 5 defa zehirlense çok değil, onun çapı için normal bu bizim gibi cılız çaplar için ah vah edilip ağlanacak bir şey nitekim o ağlamadı feryadı figan etmedi yani nedir bu çektiğim Ya Rabbi diye bir tek cümlesine ben rastlamadım!

Yani bir kere nedir bu çektiğim benim günahım!

Diye bir şey siz rastladınız mı?

Bu tip adamlar!!!

Bu tip adamlar başlarında Peygamberler olmak üzere çünkü Kur’an-ı Kerim adam ifadesini kullanıyor. 

Bu tip adamlar acıdan lezzet alırlar, sıkıntılar onlara doping olur, bize kaçamak malzemesi olur bizim gibi cılızlara çünkü hedefimiz küçüktür bizim üniversite bitirmektir, emekli olmaktır, ev sahibi olmaktır ve de çok güzel bir Müslüman olmak eceli yaklaştığı yıllarda hacca gitmek bir de iyi bir şehitlik nasip olsun, eceli yaklaşınca ama seksenli yaşlarda şehit olmakta sakınca yok gibi. Maazallah yani böyle düşünür, böyle bir adamın dolayısıyla bu uykuda az uyur, yemekte az yer, bağırmadan, sitemden de yılmaz, 

Hedefimiz kızılelma olmalı!

Mesele çap meselesidir! Bu tip adamlar ise hırkatlarında büyük oldukları için!

7 milyarı gelecek kuşaklara taşıyacaklar

Bırak 7 milyarı gelecek 7 milyarı düşünüyor olmalılar ve onun için 2023, 2053, 2071 hedeflerine koymak lazım! Bunun için Allah’tan dilerken büyük yüreklilik dilemek lazım!

Efendimiz (s.a.v) ne buyuruyor “Firdevsi isteyin Allah’tan diyor. Cennet olsun da neresi olursa olsun demeyin” diyor bu büyük istemenin büyük düşünmenin davetçisidir. Samimi olmasaydı eğer uhuvveti İslami ön plana çıkarmasa da; Türkiyeli Türk veya Kürt diye başlasaydı! Veyahut da 1000 yıl İslam’a Bayraktarlık etmiş olan bu necip milletin torunları Türklerden bahsederek İslam ve İslam’a hizmet etmenin hakkını vermiştir!

Zamanın gerektirdiği bir sistem yapmaktır!

İmam-ı Rabbani bile gelse bu zamanın fitnesine bakarak bir çalışma sistemi oluştururdu!

Yani Said Nursi Rahmetullah aleyh diyor ki:

Hastanın ihtiyacına bakarak; zamanın gerektirdiği bir sistem yapmaktır! 

“Şimdi namaz tavsiye ediyoruz adama ama adamın Kur’an’a imanı yok. Öncelikli konumuz bu adamın imanının tamamlanmasıdır.”

Said Nursi Rahmetullah aleyh bunu yaptı.

24 Haziran’dan sonra nasibi olanlar: 

Bir hedefleri, hakikaten kızıl elmaları varsa ve samimi iseler ve tek arzuları onu razı etmek ise;

iman hakikatleri hayatımıza nakşetmenin bütün yollarını ve planlarını ortaya koyarak yürümeleri halinde Allah cc rızasını kazanacaklardır diye dua ve ümit ediyoruz.

Sonsöz: Rabbim Allah’a kul Habibine Ümmet bu son kale olan necip milletin Anadolu topraklarındaki bayrağı tekrar kaldırarak huzur getirmek isteyenlerin samimi çaplı ve adam olanlarına ve son yıllarda ve günlerde  çektiğimiz büyük sıkıntıları ve mahkemeleri rahmet olarak değerlendiriyor şükür ediyor ve bizlere ve inananlara da hep zaferi muzaffer etsin!

Bayramımız o gün olsun ki bayramlar bayram olsun! Amin.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23