• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Erdoğan
Latif Erdoğan
TÜM YAZILARI

Gönül inzivamın muhasebe günlüğü

19 Mayıs 2018
A


Latif Erdoğan İletişim: [email protected]

Gönül inzivamın muhasebe günlüğü…  Bir Ramazan hatırası… O gün kendime dedim ki: 

Tasdik et imanını, amelinle doğrula amentünü. Namazınla, orucunla, zekâtınla, haccınla, cihadınla tasdik et, kalbinin tasdik ettiklerini. Öyle secde et ki, Rabbin görünsün secdende. Öyle haşyet yaşa ki, kıyamında, rükûunda, ahiret tüllensin sende. Melekler selam dursunlar selamına. 

Allah’a yönel niyazında. Ellerini ona açarken, kalbini ağyara açma sakın. “Sadece sana kulluk ederim” derken, seni yalanlamasın vicdanın. Vicdanınla birlikte söyle niyazını. Kalbin vicdanını, vicdanın kalbini ve davranışların cümlesini hep doğrulasın. 

Sen Kâbe’ye döndüğünde kalbin de Kâbe’ye dönsün. Mescidlerde asılı olsun bir de kalbin. İbadetle serpilsin, gelişsin bedenin. İlahi gölge görünsün sende böylece, daha dünyada iken ve mahşerden  çok önce..

Öyle oruç tut ki, imanın  Kevser taşısın günün sonunda iftarına.. Açlık sende açılsın, bütün açlar yerine. Karnı aç olanları da, kalbi, ruhu aç olanları da doyursun senin orucundaki açlık. Sen oruç tutarken, o da seni tutsun, zaaflarınla sürçeceğin yerlerde. Düşmeden yere, çıkarsın seni göklere tuttuğun oruç. Cennetlere taşısın susuzluğunla seni. Neye susuzluk duymuşsan hak adına, hepsine ulaştırsın, hepsine kandırsın seni orucun. Ve neler ki sana kötülük tattıracaksa, hepsinden seni uzak tutsun. 

Yalandan uzak tutsun, gıybetten, bühtandan uzak tutsun. Dilini korusun onlardan, bütün bedenini korusun günah sayılanlardan. Bütün haline, bütün ahvaline içir, yedir, orucun açlığını, susuzluğunu. O seni korurken kötülüklerden, sen de bozma onu ve koru orucunu. Sükûtunda çağlasın beyan ırmakları. Söze düğüm vur, söyleyeceklerini hal diliyle söyle. Sabır dile daim, kızma, öfkelenme. Melekleş böylece.    

Öyle infakta bulun ki, ebkem olsun bütün cömertlikler, senin sahavetine bakıp. İnsanı, Allah’a, nasıl yaklaştırdığını göstersin cömertliğin; ancak Allah’a yakınlar böyle cömert olabileceğini  doğrulasın, tasdik etsin.. Cimriliği sürgüne gönder cömertliğinin şiddetli rüzgârıyla. Mal, can, bütün varlık nasıl verilirmiş Hak uğruna, öğret çağına. Cömertlik açsın cihanda yeniden seni görüp de. İspat et imanını infakınla; ve infakını imanına burhan eyle.

Öyle” lebbeyk”  diyerek coş ki ihrama bürünüp, yoklukta varlık şimşekleri çaksın seni görenlerin gönlünde. Terkleri hatve edinerek yürü Arafat’ına doğru. Her şeyden geçmenin destanını yaz haccında. Gözyaşlarınla yıkansın üzerindeki kefen bezin. Son urbanı giy, ömrünün sonuna varmadan daha. Ölmeden önce ölmenin temrinlerini yap kutsal beldede. Doğduğun gün kadar masumlaşmaya çalış, arına arına günahlarından. Ümmet kütüğüne kaydettirmeye uğraş adını.

İblis, ümidini yitirsin artık bu haccında, içinde ışıldayan nura bakıp. Simandaki secdeyi gördükçe nedameti azık edinsin kendine İblis. Sen taşlamadan önce, o çalsın kendini oradaki dikili taşlara. Niye secde etmedim diye Adem’e, başına toprak saçsın İblis, her cemrende..    

 Sen cihadını inandır önce, iman ettiğin her şeye. İmanın için cihat et, başka şeylerle bulandırma cihadını. Nefsini karıştırma cihadına. Tutsak et öyleyse nefsini, bağla onu ruh mahbesinde, karışmasın cihadına. Büyük cihadını başar önce, girmeden diğerine. En büyük düşmanını ihmal edip, küçüklerin peşine düşme. Terbiye et nefsini, sende okunsun cihadın. Cihadın okundukça, gonca açsın, başak versin imanın..

 İyilikte sabit olmaya gayret et, nefsinle mücadele ederek. Oruca razı et onu, oruç tutarak bol bol. Namaza alıştır, sevdir ona kulluğu, rükünlerini gözeterek kıldığın namazlarla. Uykusuz geceleri sırdaş edin ki kendine, nefsin düşsün senin peşine. Seher bereketi sinsin ki üzerine, kurtulabilesin her türlü tembellikten, ataletten, miskinlikten. Zikret Rabbini, bütün güzel isimleriyle an O’nu ki inkişaf etsin böylece kalbin, ruhun, latifelerin.  

Dediklerini, yaptıkların tasdik etsin, nifak nedir bilmesin kalbin. Tebliğ ettiğin her şey, önce sende temsil bulsun. Sözün tesirli olur o zaman, yaşanır dediklerin. Bir şey söylemeden dahi, doğruyu okur, doğrulanır her halin..

İsrail’in hain saldırısı sebebiyle şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Nefretin her türlüsüyle ve en şiddetli şekilde failleri telin ediyorum.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23