• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Erdoğan
Latif Erdoğan
TÜM YAZILARI

Bu seçim ve ötesi

23 Haziran 2018
A


Latif Erdoğan İletişim: [email protected]

Sonucu pek çok negatif ya da pozitif olayların sökün edip başımıza üşüşmesine sebep olacak, kritik ve bir o kadar da önemli seçime artık bir gün kaldı. Yarın, aziz milletimizin vereceği karar, sadece siyasi değil, sosyal adalet, ekonomik istikrar, terörle mücadele, yatırım, istihdam, bağımsız devlet ve saygın bir ülke olma gibi hayatın pek çok alanını yakından ilgilendiriyor. 

Cumhur ittifakının kazanması, olayların pozitif seyrinde devam edeceğini işaretlerken, muhalefete verilecek primin önümüzü tıkayacak negatif gelişmeler olacağı gün gibi aşikâr görünüyor. Mesele, kişisel tercih olma boyutunu çoktan aşmış bulunuyor. Dış ülkelerin, özellikle hasım ve düşman ülkelerin bu seçime gösterdikleri lüzumundan fazla ilgi, bunun böyle olduğunu ele veren önemli kanıt. 

FETÖ için bu seçim ölüm-kalım meselesi. PKK için bu seçim varlık- yokluk meselesi. Milletimiz için bu seçim, yeni sistemle birlikte devlet bekasını muhkem kılma meselesi. Bugüne kadar bu aziz milleti dışlayan, horlayan, ötekileştiren ne kadar tabu varsa, bu seçim onların bir bir yıkılması, silinmesi ve bir daha hortlamamak üzere tarihin derin dehlizlerine gömülmesi meselesi. Ve bu seçim nihayette, demokratik teamüllerimize merhale sıçraması yaptırma tecrübemizi gerçekleştirme meselesi. 

Ben, bu milletin basiret ve ferasetine inanlardanım. Bütün seçimlerde, sonuç, beklentilerden çok bu milletin basiret ve ferasetinin tecellisiyle şekillenmiş ve bu şekilleniş hep vatanımızın, milletimizin hayrına neticeler doğurmuştur. Bu seçimde de aynı şey olacak; milletimiz, umumi tercihini, sonucu hayırlar getirecek yönde kullanacaktır. 

 Büyük felaketler öncesi hissedilen ağır basınç dünyamızın göğsünü daraltmış bulunuyor. Dünyamız nefes alıp vermekte zorluk çekiyor. Üçüncü dünya savaşının ne içindeyiz ne de büsbütün dışında. İngiliz aklı, İkinci Dünya Savaşında kaybettiklerini istirdat etme, geri alma peşinde. Üzerine güneşin batmadığı imparatorluk hayali yeniden depreşmiş bir siyasi akıldan bahsediyoruz. Amerika, farkında veya değil, bu aklın değirmenine su taşıyor. Yenik düşerse dünya imparatorluğunu tekrar İngilizlere iade edecek. 

Şu anda başka alternatif de yok. Rusya, büyük devlet olmaktan çok iri bir ülke. Çin’in kendi seddini aşmaya mecali yok gibi. Türkiye namzet, fakat henüz hazırlıklı değil. Diğer Avrupa ülkeleri varlıklarını koruma refleksinden başka bir hamle emaresi gösteremiyorlar.      

Bu seçim, İngiliz mandasını daha şimdiden kabullenmiş ve siyasi geleceklerini İngilizlere ipotek ettirmişlerle, milli varlığını ve milli dokusunu korumaya azimli, kararlı bir siyasi şuurun seçimi olması noktasından da çok önemli. Mandacılar kazanırsa, bir süre sonra kendimizi üçüncü dünya savaşının sıcak ortamında bulmamız kaçınılmaz. Görünen o ki, Cumhur İttifakı bizi böylesi bir felakete sürüklenmekten kurtaracak en korunaklı siyasi sığınak. 

Diplomatik yollarla bir ülkeyle ilişki içinde olmakla, kayıtsız şartsız o ülkenin bütün teklif ve dayatmalarını kabul arasındaki farkı bilmem ki ayrıca izaha ihtiyaç var mı? İngiltere olmadan Ortadoğu’da sosyoloji yapılamaz. Bu gerçeği görüp İngiltere ile diplomatik görüşmeler yapmak elbette reel politikanın bir gereğidir. Bu reel politikayı da Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin en isabetli, en verimli şekilde gerçekleştireceğinde kuşku yoktur. 

Ak Parti hükümet olduğu bütün sürecin hepsinde ve bütün alanlarda başarılı olmuştur gibi bir iddiada bulunmak kesinlikle doğru ve mümkün değildir. Örneğin, benim ilgi alanıma girdiği için gayet rahatlıkla söyleyebilirim ki, ideal eğitim adına Ak Parti hükümeti başarılı olmamıştır. Nitekim bu eksiklik Ak Partinin en yetkili ismi Recep Tayyip Erdoğan tarafından da çeşitli vesilelerle dillendirilmiştir. 

Fakat şimdiye kadar ona muhalefet eden adaylardan hiçbirinden de konuyla ilgili yeni bir teklif duymuş değiliz. Buna ilaveten muhalefet, zaten iktidarın yapmakta olduğu bazı icraatı sanki hiç yapılmamış gibi vaat etmektedir ki, bu da onların Türkiye gerçeklerinden ne kadar uzak vadilerde dolaştıklarının bir göstergesidir. Bu millet, bu anakronik siyasetçilere geçit vermeyecek kadar basiretlidir, ferasetlidir. Sandıkta da bunu en net şekilde gösterip ispat edecektir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23