• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
D. Ferhat Dizdaroğlu
D. Ferhat Dizdaroğlu
Unutturulan, Dünden Bugüne Notlar...
TÜM YAZILARI

Nureddin Zengî’nin rüyası

20 Ocak 2018
A


D. Ferhat Dizdaroğlu İletişim:

Suriye Atabey’lerinden Nureddin Mahmud Zengî (1146-1174) devlet adamlığı ve komutanlığının yanı sıra, ruh iklimi de zengin ve derin bir şahsiyetti. Tüm Müslümanlar gibi Resulullah aşığıydı..

Bir gece rüyasında Allah Resulü’nü görmüştü. Kâinatın efendisi, ona, parmağıyla işaret ettiği üç kişiyi göstererek “Beni bu üç kişiden kurtar” buyurmuştu.

Zengî, hemen Medine’ye gitti.

İhsanda bulunacağını ilan ederek, bütün halkın, önünden geçmesini istedi. Emri yerine getirildi. Rüyada işaret edilen üç kişi aralarında yoktu.

Gelmeyen kimse kalıp kalmadığını sordu. Peygamberimizin türbesi yakınında oturan üç Batı Afrikalı garibanın gelmediğini söylediler.

Hemen getirilmelerini istedi. Bakar bakmaz da, işaret edilen üç kişiyi tanıdı. Hemen tutuklattı. Kaldıkları eve gittiklerinde, Resûlullah’ın türbesine doğru bir tünel kazmaya başladıklarını gördü.

Sorgularında, bu üç kişinin Hristiyan oldukları; gayelerinin İslam Peygamberi’nin mübarek naaşını kaçırıp Avrupa’ya götürmek olduğu ortaya çıktı. 

Zengî, üçünü de, hemen idam ettirdi.

Türbenin dört tarafına, gayet derin hendekler açtırıp, erimiş kalayla doldurttu ve ileride böyle bir teşebbüse engel olacak bütün tedbirleri aldırttı.

Mekânı cennet ola…

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23