• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Ramazan’da işgalcilerin saldırılarında artış

24 Nisan 2021
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Siyonist işgal güçleri Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarını, baskınlarını ve burada Müslümanları sıkıştırma amaçlı faaliyetlerini de artırdı. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimciler Ramazan ayının ilk günü Mescidi Aksa’nın avlusuna girerek Müslümanların iftar açmalarını engelledi. Bu arada  siyonist işgal güçleri de Mescidi Aksa alanına girerek El-Esbat Kapısı yakınlarında iftar için hazırlanmış olan yemeklere el koydu. Yemeklere el konmasına tepki gösteren Filistinlilere de işgalci askerler saldırdı ve bazılarını darp ettiler. 

Yine Ramazan ayının ilk günü Mescidi Aksa’nın minarelerinden ezan okunmasını engellemek amacıyla iftarın yaklaştığı saatlerde dış hoparlörlerinin kablolarını kestiler. 

İşgalci siyonistlerin bu saldırıları Kudüs halkının, Filistin’deki muhtelif direniş hareketlerinin, siyasi mekanizmanın ve genelde İslami camianın tepkisine neden oldu. Ancak işgalci saldırganlar Kudüslü Müslümanların Ramazan’da huzurlarını kaçırmak amacıyla insanlık dışı saldırılarına ve baskınlarına devam ettiler. 

22 Nisan Perşembe akşamı yani mübarek Ramazan ayının onuncu günü aşırı siyonist Lehava yahudi örgütünün, Eski Kudüs’ün ana kapılarından Babu’l-Amud kapısının önündeki alanda Filistinlilere karşı gösteri düzenlenmesi için çağrı yapması üzerine Filistinliler de akşam saatlerinden itibaren Babu’l-Amud kapısı çevresine toplandı. 

Teravih namazından sonra Filistinlilerin, fanatik siyonistlerin Mescidi Aksa’yı ve Müslüman Filistin halkını hedef alan saldırgan tutumunu protesto etmesi üzerine siyonist işgal güçleri de onlara vahşi bir şekilde saldırdı. Babu’l-Amud çevresine yani kutsal Mescidi Aksa’nın yakınında toplanan kalabalığın üzerine, TOMA’larla iğrenç bir şekilde foseptik suyu sıktılar. 

İşgalci saldırganların bu iğrenç ve vahşi saldırısı tabii toplananların şiddetli tepkisine neden oldu ve bir anda ortalık adeta savaş alanına döndü. İşgal rejiminin silahlı güvenlik güçlerine, sözde “sivil” olarak tanımlanan yahudi yerleşimciler de destek verdi ve hepsi birlikte Filistinlilere saldırdı. Filistinli gençler işgalci saldırganlara karşı Bab’l-Amud çevresinde ateş yakarak barikat oluşturdu. Bir yandan da tekbirlerle ve sloganlarla işgalci saldırganlara karşı tepkilerini dile getirmeye ve Mescidi Aksa’yı sahipsiz bırakmama konusundaki kararlılıklarını ortaya koymaya çalıştılar. İşgalci saldırganlar onların seslerini bastırmak için ses bombaları attılar. 

Olaylarda 105 Filistinlinin yaralandığı ve bunlardan 21 kişinin tedavi için hastaneye kaldırıldığı, diğerlerinin olay yerinde tedavi edildiği bildirildi. Yaralananlardan birinin de başından vurulduğu belirlendi. 

İşgalci saldırganlar olaylarda ayrıca, aralarında çocukların da bulunduğu 44 Filistinliyi gözaltına aldı. Olaylardan sonra işgal rejimi bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisini sevk ederek bütün bölgeyi sıkı bir denetim altına aldı. 

Siyonist saldırganlar bütün bunlarla yetinmedi ve yahudi yerleşimciler ertesi gün yani Cuma günü sabahın erken saatlerinde Mescidi Aksa’nın yakınındaki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinlilerin evlerini taşladılar. Ayrıca mahallenin cadde ve sokaklarına park edilmiş, Filistinlilere ait araçların camlarını taşlayarak kırdılar. Ancak bu mahallede oturan ahali de saldırgan yahudi yerleşimcilere şiddetle tepki göstererek kendilerini savundu. İşgal rejimi uzun süreden beri bu mahallede Filistinlilerin evlerine el koymak ve bu mahalleyi tam bir yahudi mahallesine dönüştürmek istiyor. 

İşgalci siyonistlerin her Ramazan, Filistinlilerin Mescidi Aksa’da ibadet etmelerini zorlaştırmak için bu tür saldırıları, baskınları ve işkenceleri artırmaları dikkat çekiyor. Sadece Mescidi Aksa’da değil bütün Kudüs’te ve Filistin’in genelinde işgalci siyonistlerin insanlık dışı saldırılarının trendi mübarek Ramazan’da belirgin bir şekilde yükseliyor. Bu da işgal rejiminin ırkçı ve Müslüman düşmanı tutumunu açıkça ortaya koyuyor. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Can

Uygurlarin durumu daha vahim ama hic yazi yok. Varsa yoksa filistinli ve israil. Cin in gücü niye bu kadar cogaldi bizi bir aydinlatin. Uygurlari niye israrla dindar medyamiz görmemezlikten geliyor. Ihvancilari simdi yeni arkadas Sisi icin susturuldugu gibi sebeplerden mi.

Ahmed 61

Can kardeşimizde haklı.Uygurtürklerini'de yaz.Sen bizim medarı iftiharımızsın,seni seviyoruz Ahmet abimiz,saygılar...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23