• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Koronavirüsten daha inatçı virüsler

04 Nisan 2020
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyayı koronavirüs ateşinin sardığı ve bütün dünya halklarının bu sebeple telaş ve endişe içinde olduğu şu dönemde silahlı çatışmaların olduğu bölgelerde de ateşkese gidilmesi çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı bazı bölgelerde olumlu karşılık buldu ve birtakım silahlı gruplar koronavirüs probleminin devam ettiği dönemde silahlı eylemlerine ve çatışmalara ara vereceklerini bildirdiler. 

Ancak Libya’da, başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap dünyasındaki bütün dikta rejimlerinin ve Fransa ve Rusya başta olmak üzere muhtelif emperyalist güçlerin desteklediği Halife Hafter örgütü korona morona dinlemeden saldırılarına devam ediyor. Libya’nın diktatörü olma hevesindeki Hafter, BM Genel Sekreteri’nin çağrısına kulaklarını tıkayarak başkent Trablus’u ve buraya yakın noktaları hedef alan, özellikle de sivillerin zarar gördüğü saldırılar gerçekleştirmeye devam etti. Saldırılarında, halihazırda büyük ihtiyaç duyulduğu gibi koronavirüs tehlikesinden dolayı ileride daha büyük ihtiyaç duyulacağı kesin olan hastaneleri özellikle hedef alması ise ne kadar vahşi, ne kadar insafsız bir virüs olduğunu ortaya koyması açısından dikkat çekici. 

Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) kendilerinin bir yandan koronavirüs tehlikesine karşı mücadele etmek zorunda oldukları sırada bir yandan da Hafter virüsüyle savaşmak zorunda olduklarına dikkat çekerek, en azından Hafter virüsünün saldırılarını durdurması için ona baskı yapılması çağrılarında bulundular. Ancak bilindiği üzere bu sıralarda bütün dünya ülkeleri kendi dertleriyle meşgul. Kimse Hafter virüsüyle uğraşmaya vakit ayırabilecek durumda değil. Kaldı ki olsalar bile birçokları Hafter virüsünün önünü kesmemeyi, aksine onun Trablus’taki meşru hükümet açısından daha büyük tehlike olabilmesi için önünü açmayı tercih edeceklerdir. 

Verilen haberlere göre Türkiye’nin gönderdiği silahlı insansız hava araçları yani SİHA’lar Hafter virüsüne ait bazı önemli merkezleri vurarak ciddi anlamda zarar görmesine neden oldular. Bu darbeler Hafter’den kaynaklanan tehdidin nispeten azalmasına vesile olabiliyor. Eğer ki bu da olmasa Hafter belki bugünlerde dünya kamuoyunun koronavirüsle meşgul olmasını da fırsat olarak değerlendirip, UMH’yi sıkıştırmak amacıyla onun kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivil insanlara yönelik vahşi saldırılarını daha da artıracaktır. 

Hafter’in milis güçleri arasında son zamanlarda Rusya’nın gönderdiği paralı askerlerin de önemli bir yekûn teşkil ettiği, UMH güçleri tarafından esir edilen bir paralı militanın itiraflarında ayrıntılı bir şekilde dile getirildi. Suudi Arabistan ile Rusya’nın, petrol savaşında karşı karşıya gelse de Hafter’e destek ve onun Libya’da gücünü artırması için paralı militan gönderme konusunda aynı noktada durduklarını, ittifak halinde olduklarını görüyoruz. 

BAE’nin Hafter milislerine silah ve teçhizat temin etme çabalarının devam ettiği de BAE’ye ait ve Hafter’in adamlarına silah ve teçhizat taşıyan bir geminin geçtiğimiz günlerde yine UMH birlikleri tarafından ele geçirilmesiyle ortaya çıktı. 

Tüm hastalarımıza şifa dileğiyle:

Değerli ilim adamlarımızdan ve seçkin tabiplerimizden Prof. Dr. Nihat Bengisu hocamızın koronavirüs hastalığına yakalandığını kendisi taburcu edildikten sonra öğrendim ve sıhhate kavuşmuş olmasından dolayı sevindim. Kendisine geçmiş olsun diyor ve Yüce Allah’ın sağlık ve afiyetle uzun ömürler lütfetmesini diliyorum. Tedavi gören tüm hastalarımıza da Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum. Vefat edenlere de Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah’ın bu musibeti bütün insanlığın üzerinden en kısa zamanda def etmesi için her zaman dua ediyoruz. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SAVAŞÇI

 KONU ALDIĞIN ÜLKELER..

BARISÇI

DİLİNE YÜREGİNE SAĞLIK.EVET ASIL VİRÜSLER HAFTER VE DESTEKÇİLERİDİR.BU VİRÜSLERİ KAYNAGI SİYONİST KOLLARI HAÇLIDIR.DÜNYADA NER DE GÖZ YAŞI VARSA,NERDE KAN AKIYORSA ARKASINDA SİYONİST VE HAÇLILAR VARDIR.DÜNYA 100 YIL ÖNCEKİ GİBİ OLMAYACAK 100 YIL SONRA.ELBETTE HABİLLET KABİLLERİ YENECEKTİR..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23