• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

BAE veliahtının Netanyahu’yla görüşmeleri

15 Şubat 2019
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) monarşik bir federasyondur. Yedi emirlikten oluşur. Emirlikler arasındaki bir ittifaka göre bu yedi emirlikten Abu Dhabi olarak yazılan Ebu Zaby emirliğinin başkanı tüm federasyonun emiri sayılır. Dolayısıyla oranın emirinin veliahtı aynı zamanda federasyonun emirinin veliahtı sayılmaktadır. 

Abu Dabi’nin ve BAE’nin emirliğini 2004 yılına kadar, aynı zamanda bu federasyonun kurucusu olan Zayed bin Sultan Âli Naheyan yapıyordu. Bu arada Türkçe kaynaklarda bu şahsın ve oğullarının adının sonunun hep El-Naheyan veya Al-Naheyan yazılmasının hatalı olduğunu, doğrusunun Âli Naheyan olduğunu bunun da Naheyan ailesi mensubu anlamına geldiğini hatırlatalım. 

2004’te Zayed bin Sultan’ın ölmesinden sonra yerine oğlu ve federasyonun şu anki emiri Halife bin Zayed Âli Naheyan geçti. Onun veliahtı ise kardeşi Muhammed bin Zayed’dir. 

Siyonist işgalcilerin 13. Kanal adlı tv kanalı 2015’te nükleer teknolojinin kullanılması konusunda Batı ülkelerinin İran’la anlaşma yapmasından sonra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Abu Dabi yani BAE veliahtı Muhammed bin Zayed arasında bir yığın gizli görüşme gerçekleştiğini haber verdi. 

Haberde görüşmelerin İran dosyasıyla ilgili ve ona karşı, bölgede siyasi bir atağın önüne geçilmesi amacına yönelik olduğu ileri sürüldü. 

Haberde iki üst düzey Batılı diplomatın, Netanyahu ile BAE Veliahtı Muhammed  bin Zayed’in İran’ın nükleer programına karşı durma konusunda ittifak halinde olduklarını söylediğine dikkat çekildi. 

Haberde, ABD’nin eski Tel Aviv Büyükelçisi Daniel B. Shapiro’nun Netanyahu’nun danışmanlarının BAE’de bazı üst düzey yetkililerle düzenli bir şekilde irtibatlar kurduklarını, bu amaçla zaman zaman yüz yüze bazen de telefonla görüşmeler yaptıklarını söylediğine dikkat çekildi. 

Haberde Ben Gurion Havaalanı’ndan Abu Dabi Havaalanı’na haftada ortalama üç gizli uçuş olduğu dile getirildi. 

Haberde Mossad’ın Hamas’ın askeri kanadının ileri gelenlerinden Mahmud el-Mebhuh’a 2010 yılında suikast düzenlemesinin İsrail ile BAE arasındaki ilişkilere darbe vurduğu, ancak daha sonra ABD’nin devreye girmesiyle İsrail’in BAE topraklarında başka bir suikast gerçekleştirmeme sözü vermesi üzerine meselenin halledildiği iddia edildi. Mossad’ın böyle bir cinayet gerçekleştirmesinde ona yardımcı olanlardan iki kişinin Mahmud Abbas’ın emniyet teşkilatında çalışan elemanlardan olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştı. Araştırmalar bu cinayetin Mossad’ın tek başına değil bir ihanet çetesiyle yardımlaşarak gerçekleştirdiği bir cinayet olduğunu ortaya çıkardı. Bu konuda söz konusu cinayetin gerçekleştirilmesinden hemen sonra yayınlanan “Komutanın şehadeti” ve “Tek kullanımlık hainler” başlıklı yazılarımızda bilgi vermiştik. Mahmud Abbas’ın ihanetleri hakkında da “Boğazına Kadar Batmış İşbirlikçi” başlıklı bir dosyamız yayınlandı. Bu yazılarımızı kişisel web sitemiz olan www.vahdet.info.tr adresinden okuyabilirsiniz. 

Siyonistlerin 13. Kanalı ileride İsrail ile BAE arasındaki gizli ilişkiler hakkında yeni bazı gerçekleri gün yüzüne çıkaracağını açıkladı. 

Normalde BAE henüz İsrail ile resmî diplomatik ilişkileri başlatmış değildir. Ancak perde arkasında önemli irtibatlar gerçekleştirdiğini bugün siyonist işgal medyası gün yüzüne çıkarıyor. Fakat bunun da bir amacı var. ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan ziyareti esnasında perde arkasında yürütülen ilişkilerin artık perdenin önüne taşınması çağrısında bulunmuştu. Şimdi muhtemelen bunun zemininin oluşturulmasına ve işbirlikçi yönetimlerin siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmeye zorlanmasına çalışılıyor. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23