• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli Eğitim Bakanı sadece bazılarını paylaştı 24 yılda nereden nereye

Yeniakit Publisher
IHA Giriş Tarihi:

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, "Aziz İstanbul’a İyiliğin 1000 Hali" projesi kapsamında Beykoz Anadolu Kavağı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Salim Düzgit İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışına katıldı.  Tekin, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitim-öğretim süreçlerine çok yoğun bir biçimde katkı verdik, çok güzel şeyler yapıldı. Türkiye’nin tamamında sınıf kapasitesi, öğrenci sayısı, sınıf başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı gibi uluslararası eğitim niteliğini gösteren göstergeler açısından çok önemli gelişmelerin altına imza attık. Türkiye ile ilgili rakamlar değişik ortamlarda sürekli dile getiriyoruz. Ama daha rahat anlaşılabilmesi açısından Beykoz ile ilgili rakamları söyleyeyim size. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Beykoz’da 39.744 öğrencimiz eğitim görüyormuş. Bugün, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında bu rakamı özellikle veriyorum; eğitim-öğretim alan öğrenci sayımız 41.284. Yaklaşık olarak 2.000 civarında öğrenci sayımızda artış var" dedi.

Beykoz’da öğretmen sayısının 2 kat arttığını söyleyene Bakan Tekin, "2002-2003 eğitim-öğretim yılında Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarımızda ders veren öğretmen sayımız 1.417. Şu an 2.830. Yani öğrenci sayısında yaklaşık 2.000 artış varken, öğretmen sayımız iki kat artmış. Bu uluslararası göstergeler açısından çok önemli bir rakam. Peki fiziki anlamda eğitim-öğretim ortamları açısından baktığımızda durum ne? 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Beykoz’da 655 tane sınıfımız varmış. 72 okulda 655 sınıf. Şimdi, şimdi 189 okul var ve 1.753. Yani sınıf sayımız üç kat artmış durumda" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, " Bu okul da 6 Şubat depremleri vesilesiyle yıkılıp yeniden yapılması gereken okullarımızdan bir tanesi olarak tespit edilmiş, hayırseverlerimiz de katkı verdi. Ben bu vesileyle şunun altını çizmek istiyorum: Bakın biraz önce söylediğim rakamlar 22-23 yılda yapılan okul sayıları gibiydi. Fakat 6 Şubat depremlerinin yaşandığı 11 ilimizde yaklaşık 2,5-3 yıllık bir periyot içerisinde, 2,5-3 yıllık bir süreç içerisinde sınıf kapasitemizi yüzde 15 artırdık. Şunu anlatmak istiyorum: 6 Şubat depremlerinde bu 11 ilimizde 9.700 civarında sınıfımız yıkıldı, kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 10.000 diyelim. Bu yıl Eylül ayında bölgede 15.000 ilave sınıf eğitim-öğretime açılmış durumda. Önümüzdeki Eylül ayında bu sayı 25.000’e çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23