28 Şubat’ın kalıntıları iş başında! Dersten çıkarılan öğrencilere “10 Kasım” sorgusu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin günlerdir laikçi yobazlar tarafından hedef gösterilirken, şimdi de Ankara’daki bir okulda 28 şubatın kalıntıları tarafından öğrencilere organize bir sorgulama yapıldı.
Ankara’da bir okulda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılamayan 60 öğrencinin velilerine mazeret bildirmeleri için tebligat gönderildi. Öğrencilerden birinin velisi olan Semra Polat, “Gruplar halinde idareye alınmışlar dersten çıkarılarak. İdarede ‘Niye gelmediniz?’, hatta oğluma ’Sen sağlıklı olduğun halde gelmemişsin’ denmiş” dedi.
Olay, Mamak ilçesinde bulunan Lalahan Ortaokulu’nda meydana geldi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle okulda düzenlenen törene 60 öğrenci katılmadı. Okul yönetimi, törene katılmayan öğrencilerin velilerine tebligat göndererek, öğrencilerin törene katılmama gerekçesini sordu. Törene katılmayan bir öğrencinin velisi olan Semra Polat, “Kasım ayının ilk haftası oğlum grip rahatsızlığı nedeniyle aile sağlığı merkezine gitti. Orada doktor çocuğun grip olduğunu, okula gitmemesi gerektiğini, bulaş yaymaması için hastalığı süresince evde dinlenmesi gerektiğini söyledi. Dolayısıyla biz raporu okula tebliğ ettik. Sonrasında oğlum evde istirahate geçti, kasım ara tatili girdi. Evde istirahat ederek iyileşmeye çalıştı” dedi.