11 yaşındaki Ömer Sabri 8 ayda hafız oldu
Kütahya'da henüz ortaokul çağında olan 11 yaşındaki Ömer Sabri Akpolat, yaklaşık 8 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayarak azmi ve disiplinli çalışmasıyla örnek oldu.
Kütahya İl Müftülüğü Emir Sultan Kur'an Kursu'nda eğitim gören 11 yaşındaki Ömer Sabri Akpolat kısa sürede elde ettiği başarıyla takdir topladı. Akpolat, yaklaşık 8 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayarak "hafız" unvanını almaya hak kazandı. Hafızlık sürecinin kendisi için oldukça yoğun ve yorucu geçtiğini ifade eden Akpolat, bu sürecin zaman zaman kendisine sekiz aydan çok daha uzunmuş gibi hissettirdiğini dile getirdi. Disiplinli bir çalışma programı uyguladığını belirten genç hafız, çoğu zaman geceleri az uyuduğunu, sabah namazı öncesi ve sonrasında ders çalışmaya devam ettiğini söyledi. Derslerine büyük bir ciddiyetle hazırlandığını vurgulayan Akpolat, "Bu iş sadece zekâyla olmuyor, çok çalışmak gerekiyor. Bazen 3-4 saat uyuyarak derslerime hazırlandım. Her gün düzenli şekilde çalıştım" dedi.
Yaklaşık bir ay sonra gireceği hafızlık sınavına hazırlandığını belirten Akpolat, hedeflerinin bununla sınırlı olmadığını ifade etti. Eğitim hayatına aynı kararlılıkla devam edeceğini dile getiren başarılı öğrenci, ortaokul sürecinde LGS'ye hazırlanarak Kartal İmam Hatip Lisesi'ni kazanmak istediğini, uzun vadede ise bilim insanı olmayı hedeflediğini söyledi. Kendisine destek olan ailesine, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür eden Akpolat, diğer öğrencilere de çok çalışmaları yönünde tavsiyede bulundu.